Loading...

Babyboek voor prematuren

Hanneke de Wit

  • Categorie: Baby & Peuter
  • ISBN: 9789081995511
  • Review:

Samenvatting

Het Babyboek voor Prematuren begint al bij zwangerschapsweek 24 en en richt zich in de eerste plaats op de (ziekenhuis)periode na een vroeggeboorte. Daarna komt het eerste jaar aan bod. In dit babyboek vind je extra veel schrijfruimte en plek voor foto’s. Het heeft maar liefst 88 pagina’s en is dus meer dan twee keer zo dik als de meeste reguliere babyboeken. Door de gegevens en je herinneringen aan de eerste tijd met je kindje in dit boek vast te leggen, creëer je een heel eigen, persoonlijk document.

Als je baby te vroeg geboren wordt, zijn je kraamtijd en het eerste jaar van je kindje heel anders dan je had verwacht. Er is geen sprake van een roze wolk, maar van een achtbaan waarin je terechtkomt, waarin overleven je eerste prioriteit is.

De kleinste kleertjes zijn je baby nog te groot. Lengte en gewicht passen de eerste maanden niet in de normale groeicurven en de vragen in de reguliere babyboeken zijn niet geschikt voor alles wat jullie meemaken. Ze zijn soms zelfs confronterend, omdat jouw baby aan geen van deze mijlpalen voldoet. In het Babyboek voor Prematuren wordt niet met zes weken gevraagd “heb ik al naar mama gelachen?” maar “buidelen we vaak?” en “welke verpleegkundige zorgde deze week voor mij?”

Dit boek helpt je om alle gebeurtenissen op een rij te krijgen wanneer je nog volledig in de bubbel van de NICU leeft. Maar ook daarna, wanneer je alles een plek kunt gaan geven, helpt dit boek je met de verwerking van alles wat jullie is overkomen.

Het boek is gemaakt van stevig, dik papier. Met de hardcover omslag blijft het mooi, ook als het ouder wordt. Met het Babyboek voor Prematuren creëer je een persoonlijk document van een turbulente en intense periode in jullie leven en dat van jullie kindje. Een mooie manier om te zorgen dat alle herinneringen aan deze heftige, maar ook mooie tijd je bij blijven en om je te helpen terug te kijken op een tijd van geleefd worden en overleven. Maar ook een mooie manier om later aan je kind te laten zien wat een bijzondere start hij heeft gemaakt. Want ondanks alle zorgen, is dit wel jullie kraamtijd en de babytijd van jullie kindje. Die kun je maar één keer meemaken!