In het boek neemt Pascale je afwisselend mee in haar persoonlijke verhaal, haar visie op eten en haar recepten. Hierdoor kom je op een ongedwongen manier veel te weten en krijg je ook gelijk passende gerechten hierbij, een mooie combinatie. Ook de afsluiting is in mijn ogen ook erg leuk. Ze vertelt hoe je haar boeken kan gebruiken, over het vinden van een balans, hoe je kan blijven genieten en geeft je een duwtje in de rug.
Terwijl ik door het boek blader valt het mij op dat het allemaal kleurrijke gerechten zijn. Daarnaast heb je een minimale hoeveelheid ingrediënten nodig en is de bereiding snel en eenvoudig.puur eten.
Als Zeeuwse werd ik al snel blij bij het zien van dit boek want er staan prachtige foto’s in van de kust en zo te lezen geniet Pascale ook met volle teugen van onze Zeeuwse kust.
Bij het lezen van het boek was ik eerst wat in verwarring. Ze begint met de food combining methode maar vertelt ook enthousiast ook over Paleo. Bij het verder lezen werd mij al snel duidelijk dat zij vooral fan is van het food combining. Bewust kiezen welke soorten voeding je samen eet en welke niet, dit zie je ook in de recepten terug. Ook zijn de meeste recepten zuivelvrij en/of glutenvrij zodat je er veel mensen blij kunt maken.
Ik maakte als eerste een smeuïge cake van blauwe bessen. Binnen een paar happen was het oordeel al duidelijk, deze cake was heerlijk. Het enige nadeel was dat iedereen een tweede (en derde) stukje wilde dus de volgende keer ga ik het recept dubbel maken. Deze week staan er ook een aantal groentegerechten uit het boek op het menu en ik heb er vertrouwen in dat deze ook in de smaak zullen vallen!