Loading...

Gedragsproblemen in de klas in het voortgezet onderwijs

Anton Horeweg

  • Bindwijze: Paperback
  • Taal: nl
  • Categorie: Persoonlijke ontwikkeling & Mindfulness
  • ISBN: 9789401425780
  • Review:
een praktisch handboek
Inhoud
Taal:nl
Bindwijze:Paperback
Oorspronkelijke releasedatum:08 juni 2015
Aantal pagina's:352
Kaarten inbegrepen:Nee
Illustraties:Nee
Betrokkenen
Hoofdauteur:Anton Horeweg
Hoofdauteur:Anton Horeweg
Overige kenmerken
Editie:1
Extra groot lettertype:Nee
Gewicht:745 g
Product breedte:171 mm
Product hoogte:23 mm
Product lengte:239 mm
Studieboek:Nee
Verpakking breedte:171 mm
Verpakking hoogte:23 mm
Verpakking lengte:239 mm
Overige kenmerken
Editie:1
Extra groot lettertype:Nee
Gewicht:745 g
Product breedte:171 mm
Product hoogte:23 mm
Product lengte:239 mm
Studieboek:Nee
Verpakking breedte:171 mm
Verpakking hoogte:23 mm
Verpakking lengte:239 mm

Samenvatting

Zorgplicht en passend onderwijs spelen ook in het voortgezet onderwijs een belangrijke rol. Daarom schreef Anton Horeweg een speciaal voor het vo aangepaste versie van zijn succesvolle boek Gedragsproblemen in de klas.

Gedragsproblemen in de klas in het voortgezet onderwijs biedt een praktisch overzicht van gedragsproblemen en gedrags- en ontwikkelingsstoornissen die je bij leerlingen in het voortgezet onderwijs kunt tegenkomen en de kennis om deze leerlingen optimaal te begeleiden. Steeds vaker komen leerlingen met forse gedragsproblemen of gedrags- en ontwikkelingsstoornissen in het reguliere onderwijs terecht. Om les te kunnen blijven geven in een klas waarin steeds meer leerlingen zitten die de nodige ondersteuning behoeven, is dit boek geschreven.

Het boek begint met het onderscheid tussen gedragsproblemen en gedragsstoornissen. Hierna beschrijft ieder hoofdstuk een gedragsprobleem of gedrags- of ontwikkelingsstoornis zoals AD(H)D, ASS, depressie, faalangst en pestgedrag. Het beantwoordt vragen als: hoe kun je deze pubers en adolescenten ondersteunen? Wat kun je doen? Wat kun je beter niet doen?

Het boek eindigt met een hoofdstuk over executieve functies en hun invloed op gedrags- en ontwikkelingsstoornissen. Gedragsproblemen in de klas in het voortgezet onderwijs is helder geschreven en direct toepasbaar in de dagelijkse klassenpraktijk.

Het boek is onmisbaar voor docenten in het vo en mbo, leerlingbegeleiders, zorgcoördinatoren, mentoren, studenten Master SEN- en lerarenopleidingen en iedereen die werkt met jongeren met gedragsproblemen.