Loading...

Voedingsmythes

Martijn B. Katan

  • Bindwijze: Paperback
  • Taal: nl
  • Categorie: Kookboeken
  • ISBN: 9789035141117
over valse hoop en nodeloze vrees
Inhoud
Taal:nl
Bindwijze:Paperback
Oorspronkelijke releasedatum:14 april 2016
Aantal pagina's:320
Kaarten inbegrepen:Nee
Illustraties:Nee
Betrokkenen
Hoofdauteur:Martijn B. Katan
Hoofdauteur:Martijn B. Katan
Overige kenmerken
Editie:1
Extra groot lettertype:Nee
Product breedte:126 mm
Product hoogte:30 mm
Product lengte:200 mm
Studieboek:Nee
Verpakking breedte:126 mm
Verpakking hoogte:55 mm
Verpakking lengte:202 mm
Verpakkingsgewicht:394 g
Overige kenmerken
Editie:1
Extra groot lettertype:Nee
Product breedte:126 mm
Product hoogte:30 mm
Product lengte:200 mm
Studieboek:Nee
Verpakking breedte:126 mm
Verpakking hoogte:55 mm
Verpakking lengte:202 mm
Verpakkingsgewicht:394 g

Samenvatting

We worden overspoeld met berichten over heilzame of juist schadelijke effecten van eten en drinken. Die zogenaamd gunstige effecten zijn vaak niet gebaseerd op harde wetenschap - en de veronderstelde nadelige effecten ook niet. Zo ontnemen hypes het zicht op wat voeding รฉcht voor invloed heeft op de gezondheid. In deze maalstroom van overtuigingen en commerciรซle belangen verdedigt Martijn Katan met verve de wetenschappelijke feiten. Als een van Nederlands meest vermaarde en gerespecteerde voedingsonderzoekers heeft hij daartoe het gezag en hij kan ingewikkelde kwesties simpel en met humor uitleggen. In dit boek rekent hij af met zeventig voedingsmythes: over groente en fruit, hormonen in melk, magnetronstraling, fructose, beauty foods, acht glazen water per dag, het paleodieet en nog veel meer. Voedingsmythes is een ontnuchterend boek dat het leven kan vereenvoudigen. Prof. dr. Martijn B. Katan is emeritus hoogleraar voedingsleer aan de Vrije Universiteit van Amsterdam en lid van de Koninklijke Nederlandse Akademie van Wetenschappen. Katan is columnist van NRC Handelsblad en wordt regelmatig door kranten, radio en tv gevraagd naar zijn mening over actuele voedingskwesties. Hij schreef eerder de bestseller Wat is nu gezond? Over Wat is nu gezond?: 'Niets heerlijkers om te lezen dan dat de meeste voedingsadviezen fabels zijn zonder wetenschappelijke onderbouwing.' de Volkskrant 'Katan beschrijft kort en kraakhelder de wetenschappelijke stand van zaken over voeding en gezondheid, met praktische adviezen en verwijzingen naar deugdelijke websites.' Algemeen Dagblad