Loading...

Woorden die werken op de werkplek

Ike Lasater

  • Bindwijze: Paperback
  • Taal: nl
  • Categorie: Mens & Maatschappij
  • ISBN: 9789082361308
een praktische gids voor effectieve communicatie
Inhoud
Taal:nl
Bindwijze:Paperback
Oorspronkelijke releasedatum:01 april 2015
Aantal pagina's:150
Kaarten inbegrepen:Nee
Illustraties:Nee
Betrokkenen
Hoofdauteur:Ike Lasater
Tweede Auteur:Julie Stiles
Hoofdredacteur:Mark Brouwers
Tweede Redacteur:Maikel Stams
Co Redacteur:Mark Brouwers
Co Redacteur:Mark Brouwers
Vertaling
Eerste Vertaler:Harald Borjans
Co Vertaler(s):Harald Borjans
Overige kenmerken
Editie:1
Extra groot lettertype:Nee
Product breedte:152 mm
Product hoogte:11 mm
Product lengte:230 mm
Studieboek:Nee
Verpakking breedte:152 mm
Verpakking hoogte:11 mm
Verpakking lengte:230 mm
Verpakkingsgewicht:300 g
Overige kenmerken
Editie:1
Extra groot lettertype:Nee
Product breedte:152 mm
Product hoogte:11 mm
Product lengte:230 mm
Studieboek:Nee
Verpakking breedte:152 mm
Verpakking hoogte:11 mm
Verpakking lengte:230 mm
Verpakkingsgewicht:300 g

Samenvatting

Woorden die werken op de werkplek

Een praktische gids voor effectieve werkplekcommunicatie

In het bedrijfsleven en in de dienstverlening komt de focus steeds meer te liggen op onderlinge relaties. Vernieuwend werken vraagt om nieuwe leiders die weten dat verbinding een waarde(n)volle bron is van werkplezier, creativiteit, innovatie, uitdaging en dat deze ook een positieve invloed heeft op de effectiviteit en het rendement van een organisatie.

De inhoud van dit boek geeft antwoord op een wezenlijke, doch zelden gestelde vraag: Hoe doe je dat eigenlijk…… verbinding maken?

De auteur reikt Geweldloze Communicatie aan als sleutel tot verbinding. Met als doel bewustwording te vergroten in het kiezen van woorden. Woorden die werken om de verbinding te creëren en om deze nog sterker maken. Het model van Geweldloze Communicatie is ontwikkeld door Marshall B Rosenberg. Het bevat een verbindende, doeltreffende en ontwapenende taal die vaak verfrissende inzichten verschaft aan de lezer. Een taal die je als instrument in kunt zetten voor je eigen en andermans welzijn en waarmee ook jouw persoonlijke doelstellingen in een steeds uitdagendere werkomgeving en samenleving gerealiseerd kunnen worden.

Met behulp van oefeningen en voorbeeld dialogen worden handvatten gegeven waarmee de bewustwording van ieders taalgebruik kan groeien en zich kan ontwikkelen naar een behoeftetaal van de vakmens in organisaties. Een aantal, vaak cultuurbepalende werkplekkwesties komen aan bod zoals: moeilijke gesprekken, luisteren, humor, vooroordelen, roddelen, effectiviteit van vergaderingen, omgaan machtsverschillen en feedback. Het boek is – uniek voor Nederland en Vlaanderen – ook online beschikbaar zodat de stof en interacties met anderen, ook in een digitale omgeving, gedeeld en geleerd kunnen worden. Dit met ondersteuning en begeleiding van ervaren en deskundige trainers. Meer info: www.mens-en-communiactie.org/cursusaanbod

De auteur, voormalig advocaat Ike Lasater geeft communicatietrainingen en workshops in meer dan 20 landen over heel de wereld. Hij heeft meerdere boeken over het thema Geweldloze Communicatie geschreven. In Nederland verscheen o.a. ook Conflict of Verbinding, wat kies jij?