Loading...

Woorden die werken op de werkplek

Ike Lasater

  • Bindwijze: Paperback
  • Taal: Nederlands
  • Categorie: Mens & Maatschappij
  • Uitgever: Mens En Communicatie
  • ISBN: 9789082361308
een praktische gids voor effectieve communicatie
Inhoud
Taal:Nederlands
Bindwijze:Paperback
Druk:1
Verschijningsdatum:april 2015
Afmetingen:Afmeting: 23 x 15,2 x 1,1 cm
Aantal pagina's:150 pagina's
Kaarten inbegrepen:Nee
Illustraties:Nee
Betrokkenen
Auteur:Ike Lasater | Julie Stiles
Co-auteur:Julie Stiles
Redacteur:Mark Brouwers
Co-redacteur:Maikel Stams
Co-redacteur:Maikel Stams
Vertaling
Vertaald door:Harald Borjans | Harald Borjans

Samenvatting

Woorden die werken op de werkplek

Een praktische gids voor effectieve werkplekcommunicatie

In het bedrijfsleven en in de dienstverlening komt de focus steeds meer te liggen op onderlinge relaties. Vernieuwend werken vraagt om nieuwe leiders die weten dat verbinding een waarde(n)volle bron is van werkplezier, creativiteit, innovatie, uitdaging en dat deze ook een positieve invloed heeft op de effectiviteit en het rendement van een organisatie.

De inhoud van dit boek geeft antwoord op een wezenlijke, doch zelden gestelde vraag: Hoe doe je dat eigenlijk…… verbinding maken?

De auteur reikt Geweldloze Communicatie aan als sleutel tot verbinding. Met als doel bewustwording te vergroten in het kiezen van woorden. Woorden die werken om de verbinding te creëren en om deze nog sterker maken. Het model van Geweldloze Communicatie is ontwikkeld door Marshall B Rosenberg. Het bevat een verbindende, doeltreffende en ontwapenende taal die vaak verfrissende inzichten verschaft aan de lezer. Een taal die je als instrument in kunt zetten voor je eigen en andermans welzijn en waarmee ook jouw persoonlijke doelstellingen in een steeds uitdagendere werkomgeving en samenleving gerealiseerd kunnen worden.

Met behulp van oefeningen en voorbeeld dialogen worden handvatten gegeven waarmee de bewustwording van ieders taalgebruik kan groeien en zich kan ontwikkelen naar een behoeftetaal van de vakmens in organisaties. Een aantal, vaak cultuurbepalende werkplekkwesties komen aan bod zoals: moeilijke gesprekken, luisteren, humor, vooroordelen, roddelen, effectiviteit van vergaderingen, omgaan machtsverschillen en feedback. Het boek is – uniek voor Nederland en Vlaanderen – ook online beschikbaar zodat de stof en interacties met anderen, ook in een digitale omgeving, gedeeld en geleerd kunnen worden. Dit met ondersteuning en begeleiding van ervaren en deskundige trainers. Meer info: www.mens-en-communiactie.org/cursusaanbod

De auteur, voormalig advocaat Ike Lasater geeft communicatietrainingen en workshops in meer dan 20 landen over heel de wereld. Hij heeft meerdere boeken over het thema Geweldloze Communicatie geschreven. In Nederland verscheen o.a. ook Conflict of Verbinding, wat kies jij?