Loading...

Fysische diagnostiek

Jongh, T.O.H. de

  • Bindwijze: Paperback
  • Taal: nl
  • Categorie: Onderwijs & Didactiek
  • ISBN: 9789036808927
  • Adviesprijs: €89.95
uitvoering en betekenis van het lichamelijk onderzoek
Inhoud
Taal:nl
Bindwijze:Paperback
Oorspronkelijke releasedatum:23 juli 2015
Aantal pagina's:396
Illustraties:Met illustraties
Betrokkenen
Hoofdauteur:Jongh, T.O.H. de
Hoofdredacteur:T.O.H. de Jongh
Tweede Redacteur:H.E.M. Daelmans
Co Redacteur:M.J. Dekker
Co Redacteur:M.J. Dekker
Overige kenmerken
Editie:2
Extra groot lettertype:Nee
Product breedte:212 mm
Product hoogte:20 mm
Product lengte:279 mm
Studieboek:Ja
Verpakking breedte:212 mm
Verpakking hoogte:20 mm
Verpakking lengte:279 mm
Verpakkingsgewicht:1249 g
Overige kenmerken
Editie:2
Extra groot lettertype:Nee
Product breedte:212 mm
Product hoogte:20 mm
Product lengte:279 mm
Studieboek:Ja
Verpakking breedte:212 mm
Verpakking hoogte:20 mm
Verpakking lengte:279 mm
Verpakkingsgewicht:1249 g

Samenvatting

Lichamelijk onderzoek vormt nog steeds, samen met de anamnese, de basis van de diagnostiek. De interpretatie van de verkregen gegevens bepaalt of en welk aanvullend onderzoek zinvol is. Dit boek biedt studenten, docenten en praktiserend artsen een langverwachte standaard voor het lichamelijk onderzoek.

Fysische diagnostiek is waar mogelijk gebaseerd op wetenschappelijke onderbouwing en daarnaast op een consensus onder vertegenwoordigers van het vaardigheidsonderwijs in Nederland en België. Het geeft het lichamelijk onderzoek op systematische wijze weer. Daarnaast biedt het de lezer inzicht welke bevindingen afwijkend zijn en wat de klinische betekenis daarvan is.

De inhoud omvat behalve de systematische beschrijving van het onderzoek bij volwassenen ook hoofdstukken over het lichamelijk onderzoek bij specifieke groepen zoals zwangere vrouwen, pasgeborenen, opgroeiende kinderen en oude mensen.

Het boek bevat een groot aantal illustraties van de gebruikte technieken. Daarnaast zijn van alle handelingen filmopnamen gemaakt. Dit materiaal is opgedeeld in circa 140 fragmenten die snel en gemakkelijk op de website bij het boek zijn terug te vinden. De lezer van dit boek heeft kosteloos toegang tot deze website, waar in totaal zo'n zes uur filmmateriaal beschikbaar is. Daarnaast zijn op de website audiofragmenten aanwezig, de inhoud van dit boek en checklists van de verrichte onderzoeken. Dat maakt het voor de lezer mogelijk om vanuit de praktijkvideo’s snel terug te schakelen naar het boek om de beschrijving te lezen van de uitvoering van het lichamelijk onderzoek en de klinische betekenis van de bevindingen.

In deze nieuwe druk is een hoofdstuk over het opgroeiende kind toegevoegd en zijn de teksten geactualiseerd en aangevuld. De website is uitgebreid met een aantal nieuwe filmfragmenten en met checklists waarin de inhoud van het lichamelijk onderzoek schematisch wordt weergegeven.

Fysische diagnostiek is primair bedoeld om aan studenten geneeskunde en paramedische beroepen op systematische, gestandaardiseerde manier het lichamelijk onderzoek aan te leren. Daarnaast is Fysische diagnostiek van groot belang voor alle artsen en medewerkers in paramedische beroepen die meer willen weten over de juiste uitvoering van het lichamelijk onderzoek en de klinische betekenis van de gevonden afwijkingen. Dit inzicht kan hen ondersteunen in de besluitvorming bij mogelijk afwijkende bevindingen.