Loading...

Spiekboekjes - Spiekboekje rekenen

Gerard Van Der Garde

  • Bindwijze: Paperback
  • Taal: Nederlands
  • Categorie: Kinderboeken
  • Uitgever: Schoolsupport
  • ISBN: 9789461752529
  • Review:
het belangrijkste wat je leert op school in schema's en tabellen, getallen, bewerkingen, breuken, maten, meetkunde, grafieken en meer!
Inhoud
Taal:Nederlands
Bindwijze:Paperback
Druk:1
Verschijningsdatum:december 2014
Afmetingen:Afmeting: 21,1 x 14,8 x 0,5 cm
Aantal pagina's:64 pagina's
Aanbevolen leeftijd:4 - 12 jaar
Illustraties:Met illustraties
Betrokkenen
Auteur(s):Gerard Van Der Garde
Illustrator:Peggy Vastbinder
Co-illustrator:Peggy Vastbinder
Redacteur:Gerard van de Garde
Redacteur:Gerard van de Garde

Samenvatting

De spiekboekjes zijn visueel opgezette naslagwerkjes met een overzicht van de basisschoolleerstof (kenniscomponenten) voor rekenen en taal.
De stof wordt uitgelegd in schema’s, lijsten en tabellen, met gebruik van verschillende termen en verschillende methodieken. Zo wordt bij kop- en staartstukken ook het synoniem voor- en achtervoegselsvermeld en bij trema wordt ook de term deelteken vermeld. Optellen en aftrekken wordt bijvoorbeeld gepresenteerd met een getallenlijn, een honderdveld, splitsen en kolomrekenen. De leerlingen herkennen de uitleg die ze gewend zijn van de methode waarmee ze werken. Maar bij onderwerpen waar ze moeite mee hebben, vinden ze soms ook steun in juist een andere uitleg dan ze gewend zijn.
In het spiekboekje rekenen vinden kinderen de belangrijkste dingen die ze op de basisschool leren over rekenen en wiskunde overzichtelijk bij elkaar. Zo kunnen ze makkelijk iets opzoeken en makkelijk iets uit het hoofd leren.
De onderwerpen worden gepresenteerd in schema’s, lijsten en tabellen. In de uitleg worden de woorden uit de meest gangbare lesmethoden gebruikt, zodat de uitleg voor vrijwel alle kinderen herkenbaar is.