Loading...

De techniek van de auto

J. Trommelmans

  • Bindwijze: Hardcover
  • Taal: Nederlands
  • Categorie: Onderwijs & Didactiek
  • ISBN: 9789462710009
  • Review:
constructie en werking

Samenvatting

Techniek van de auto behandelt alle aspecten van de moderne autotechniek. Het boek bevat de belangrijkste inzichten van de autotechniek en biedt de lezer hiermee een gedegen autotechnische basis.
Basisprincipes zoals de werking van de vierslagbenzinemotor, draaizuiger- en tweetaktmotor, turbomotor en motoronderdelen worden uitgebreid besproken. Daarna worden de verschillende brandstofsystemen, autogasinstallaties en dieselinspuitsystemen behandeld.
Daarnaast komen uiteraard de vele nieuwe autotechnische ontwikkelingen aan bod. De aandacht voor rijcomfort, veiligheid en milieu heeft zijn weerslag gehad op de autotechniek. Verder wordt steeds meer gebruik gemaakt van elektronisch gestuurde systemen. Deze geheel herziene editie is volledig aangepast op deze nieuwe ontwikkelingen.
De onderwerpen worden op een praktische manier behandeld, geïllustreerd met vele illustraties en schema's. Door de praktijkgerichte en overzichtelijke opbouw is Techniek van de auto geschikt voor studenten, leerlingen en monteurs.
Nieuw bij deze uitgave is een dvd met aanvullende informatie zoals cursussen en instructiemateriaal. Veel van het materiaal is beschikbaar gesteld door fabrikanten en importeurs.