Loading...

Boom fiscale studieboeken - Grondslagen internationaal belastingrecht

M. van Gorp

  • Bindwijze: Paperback
  • Taal: Nederlands
  • Categorie: Onderwijs & Didactiek
  • Uitgever: Boom Juridische uitgevers
  • ISBN: 9789462900264
Inhoud
Taal:Nederlands
Bindwijze:Paperback
Druk:7
Verschijningsdatum:december 2014
Afmetingen:Afmeting: 24 x 17,1 x 1,7 cm
Illustraties:Nee
Betrokkenen
Auteur(s):M. van Gorp | A. Rozendal | H. Vermeulen
Redacteur:H. Vermeulen
Redacteur:H. Vermeulen

Samenvatting

Dit boek beschrijft de grondslagen van het internationale belastingrecht en de grondbeginselen van het Europese belastingrecht. Het internationale belastingrecht moet hier worden opgevat als de belastingheffing in grensoverschrijdende situaties vanuit Nederlands perspectief. De lezer wordt bekendgemaakt met de kernleerstukken van het internationale belastingrecht. Daarbij staan de bronnen van internationaal belastingrecht, algemene beginselen van internationaal belastingrecht, methoden van voorkoming van dubbele belasting, de buitenlandse belastingplicht in de inkomsten- en vennootschapsbelasting, de internationale aspecten van de loonbelasting, de werking van belastingverdragen, het Nederlandse verdragsbeleid en de werking en de invloed van het EU-recht centraal. Behalve veel voorbeelden bevat het boek ook een groot aantal kennisvragen en oefenopgaven (met antwoorden). Het is daardoor bij uitstek geschikt voor studiedoeleinden.
Grondslagen internationaal belastingrecht is in de eerste plaats bedoeld voor universitaire en hbo studenten die juridische of economische opleidingen volgen waarin een algemene inleiding in het internationale en Europese belastingrecht verplicht is. Door de overzichtelijkheid en toegankelijkheid is het boek echter ook geschikt voor de praktijk als het erom gaat snel grip te krijgen op de grondslagen van het Nederlandse internationale belastingrecht en het Europese belastingrecht.
De eerste tot en met de zesde druk (2013) werden geschreven door mr. drs. R. Hein RA en mr. drs. T.A. Rasser RA. Vanaf 2015 wordt het boek uitgegeven door Boom Juridische uitgevers. Het wordt thans bewerkt door M. van Gorp, A. Rozendal, H. Vermeulen, M.F. de Wilde en C. Wisman, allen als hoogleraar of universitair (hoofd)docent verbonden aan de leerstoelgroep belastingrecht van de juridische faculteit van de Universiteit van Amsterdam. Zij doceren in de bachelor- en master-opleidingen fiscaal recht van die faculteit.
Het boek wordt op dit moment ingezet bij de vakken 'Internationaal belastingrecht, grondslagen' en 'Europees belastingrecht, grondslagen'. De huidige auteurs verzorgen dat onderwijs. Zij zijn bovendien allen werkzaam in de praktijk van het internationale belastingrecht.