Loading...

De Functioneel Beheerder en BiSL

Kees Ruigrok

  • Bindwijze: Paperback
  • Taal: Engels
  • Categorie: Onderwijs & Didactiek
  • Uitgever: Van Haren Publishing
  • ISBN: 9789401800051
  • Review:
best practices voor het uitvoerend niveau van BiSL
Inhoud
Taal:Engels
Bindwijze:Paperback
Druk:1
Verschijningsdatum:augustus 2014
Afmetingen:Afmeting: 24,3 x 17,1 x 1,7 cm
Aantal pagina's:256 pagina's
Illustraties:Nee
Betrokkenen
Auteur:Kees Ruigrok | Ernst Bosschers
Co-auteur:Ernst Bosschers
Redacteur:Harry Ousen
Redacteur:Harry Ousen

Samenvatting

Business informatiemanagement krijgt de laatste jaren meer en meer de erkenning die het verdient. Want als gevolg van de automatisering van veel processen in organisaties, hebben deze steeds vaker behoefte aan een schakel tussen de gebruikerskant (iedereen in de organisatie die belanghebbende is bij de informatievoorziening) en de technische kant (de aanbieders van IT-services en -producten). Die schakel is business informatiemanagement.

Dit boek laat zien wat daar allemaal bij komt kijken. De auteurs beschrijven de rol van de business informatiemanager op operationeel niveau, veelal 'functioneel beheerder' genoemd, en zijn relatie tot de overige rollen binnen business informatiemanagement, IT-servicemanagement (ITIL) en applicatiemanagement (ASL). Ze lichten uitgebreid de processen toe waar de functioneel beheerder bij betrokken is. Daarbij maken ze gebruik van het BiSL-framework, waarin de processen voor business informatiemanagement zijn beschreven.
Aan het eind van ieder hoofdstuk is een aantal meerkeuzevragen opgenomen, voor degenen die dit boek gebruiken als voorbereiding op het examen BiSL Foundation van APMG ofwel het examen Business Information Management with reference to BiSL van EXIN.

In aanvulling op BiSL is in dit boek een aantal populaire modellen en technieken opgenomen, waarmee de functioneel beheerder zijn of haar voordeel kan doen, zoals use case-techniek, UML, klassendiagramtechniek, Entity Relationship Diagram-techniek, Dataflow-Diagram-modellering, test- en testspecificatietechnieken. In een apart hoofdstuk zijn handige checklists opgenomen die hulp bieden bij het inrichten van de BiSL-processen en kunnen gebruikt worden om best practices concreet te maken.

Kortom, een boek voor functioneel beheerders en iedereen die betrokken is bij business informatiemanagement binnen organisaties, en hun management.