Loading...

Productergonomie

H. Dirken

  • Bindwijze: Paperback
  • Taal: Engels
  • Categorie: Technologie & Bouwkunde
  • Uitgever: Delft Academic Press
  • ISBN: 9789065623591
ontwerpen voor gebruikers
Inhoud
Taal:Nederlands
Bindwijze:Paperback
Druk:Heruitgave
Verschijningsdatum:september 2014
Afmetingen:24,8 x 17,5 x 3,5 cm
Aantal pagina's:501 pagina's
Illustraties:Met illustraties
Betrokkenen
Auteur:H. Dirken
Auteur:H. Dirken

Samenvatting

Productergonomie Heruitgavee druk is een boek van Hans Dirken uitgegeven bij Delft Academic Press. ISBN 9789065623591

Productergonomie . Ontwerpen voor gebruikers
Dit studieboek is vooral voor technici bedoeld. Het is een inleiding tot de ergonomie van gebruiksgoederen en bedoelt inzichten en overzichten te bieden betreffende de directe omgang van mensen met hun dagelijkse hulpmiddelen: thuis, op het werk, bij vervoer, ontspanning en dergelijke. Die omgang, genoemd mensproduct interactie, kan worden geanalyseerd met biologische, psychologische én technische kennis en methoden.
Daarmee is het ook gemakkelijker en meer verantwoord producten te bedenken en technisch te detailleren, te beoordelen en te kiezen. Die productergonomische kennis helpt bij product-innovatie en dan vooral in het streven naar gebruikskwaliteiten: nut, efficiëntie, comfort en veiligheid.

In het boek staat centraal het model van mens-product interactie. Belangrijke ergonomische beslissingen (o.m. de zogenaamde 'ontwerptypen') bij het ontwikkelen van seriematig te fabriceren gebruiksgoederen worden behandeld en voorzien van richtlijnen en achtergronden. De gebruiksgoederen worden in vele typen onderscheiden en functioneel gespecificeerd, naar gelang zij verschillende lichamelijke, zintuiglijke of mentale functies ondersteunen. Vele ontwerpvoorbeelden worden daarbij gegeven, alsmede richtlijnen en werkwijzen.