Loading...

Zestig

Bart Chabot

  • Bindwijze: E-book
  • Taal: nl
  • Categorie: Literatuur & Romans
  • ISBN: 9789023489245
Een dagboek
Inhoud
Taal:nl
Bindwijze:E-book
Oorspronkelijke releasedatum:18 september 2014
Aantal pagina's:353
Ebook Formaat:EPUB met digitaal watermerk
Illustraties:Nee
Betrokkenen
Hoofdauteur:Bart Chabot
Hoofdauteur:Bart Chabot
Lees mogelijkheden
Lees dit ebook op:Android (smartphone en tablet) , Kobo e-reader , Desktop (Mac en Windows) , iOS (smartphone en tablet) , Windows (smartphone en tablet)
Overige kenmerken
Editie:1
Studieboek:Nee
Overige kenmerken
Editie:1
Studieboek:Nee

Samenvatting

Bart Chabot debuteerde met Triggerhappy (2013) pas op zijn negenenvijftigste als romanschrijver, maar in de veertig jaar die hieraan voorafgingen publiceerde hij talloze gedichten, verhalen, columns, feuilletons en zijn weergaloze biografie over Herman Brood. Hoe divers Chabots oeuvre ook is, er zijn altijd een paar constanten aan te wijzen: humor, vervreemding, rock-n-roll en de dood. Ter ere van zijn zestigste verjaardag kiest Bart Chabot zelf zestig verhalen, gedichten en fragmenten uit zijn oeuvre onder de passende titel Zestig. Deze bloemlezing toont het veelzijdige talent van de immer rusteloze schrijver in al zijn swingende facetten.

Bart Chabot (1954) is dichter, schrijver en biograaf. In 2007 ontving hij de Johnny van Doornprijs voor de Gesproken Letteren. Bij De Bezige Bij verschenen onder meer Schiphol Blues (2009), De patatbalie (2010) en Up On The Hilton Roof (2011), de hoogtepunten uit zijn grote Herman Brood-biografie.