Loading...

Recht begrepen - Huurrecht begrepen

H.N. Middelhoven

  • Bindwijze: Paperback
  • Taal: nl
  • Categorie: Onderwijs & Didactiek
  • ISBN: 9789089749550
  • Review:
Inhoud
Taal:nl
Bindwijze:Paperback
Oorspronkelijke releasedatum:15 september 2014
Illustraties:Met illustraties
Betrokkenen
Hoofdauteur:H.N. Middelhoven
Tweede Auteur:Jeroen Kist
Tweede Auteur:Jeroen Kist
Overige kenmerken
Editie:2
Gewicht:347 g
Product breedte:170 mm
Product hoogte:12 mm
Product lengte:239 mm
Studieboek:Ja
Verpakking breedte:169 mm
Verpakking hoogte:15 mm
Verpakking lengte:240 mm
Overige kenmerken
Editie:2
Gewicht:347 g
Product breedte:170 mm
Product hoogte:12 mm
Product lengte:239 mm
Studieboek:Ja
Verpakking breedte:169 mm
Verpakking hoogte:15 mm
Verpakking lengte:240 mm

Samenvatting

Huurrecht begrepen geeft op een heldere en toegankelijke wijze een overzicht van het huurrecht. Stilgestaan wordt bij de regels die op de diverse soorten huurovereenkomsten van toepassing zijn. Door de vele aansprekende en praktische voorbeelden in begrijpelijke taal krijgt niet alleen de hbo-student, maar ook de praktijkbeoefenaar snel inzicht in de rechten van de huurder en de verhuurder. De lezer kan zijn kennis direct toetsen en toepassen op de vele oefenvragen die zijn gebaseerd op de juridische praktijk van de auteurs.
De focus van het boek ligt op het begrip van de diverse soorten huurovereenkomsten. Aan de hand van schema's en voorbeelden wordt het de lezer duidelijk welke regels op de diverse huurovereenkomsten van toepassing zijn. In het algemene deel worden de regels behandeld die van toepassing zijn op alle huurovereenkomsten, of het nu om een auto of een bedrijfshal gaat. Vervolgens wordt stilgestaan bij de verhuur van woonruimte, de daarbij behorende huurprijswetgeving en de functie van de Huurcommissie. Daarna komt de verhuur van middenstandsbedrijfsruimte uitgebreid aan bod. Ten slotte wordt de huurbescherming van huurders van overige bedrijfsruimte besproken.
Jeroen Kist is advocaat en werkzaam bij de sectie vastgoed van Lexence Advocaten en Notarissen. Hij studeerde aan de Vrije Universiteit te Amsterdam en is sinds 2004 werkzaam in de vastgoed- en huurrechtpraktijk.
Heleen Middelhoven is vijftien jaar advocaat geweest, waarvan ruim acht jaar bij Lexence Advocaten en Notarissen. Nu is zij bedrijfsjurist. Heleen studeerde aan de Rijksuniversiteit in Leiden en is sinds 2000 werkzaam in de vastgoed- en huurrechtpraktijk.
Beide auteurs hebben na hun universitaire studies de specialistenopleiding voor huurrecht voltooid bij de Vereniging van Huurrecht Advocaten.