Loading...

Meesterlijk brood

Robert van Beckhoven

  • Bindwijze: Hardcover
  • Taal: nl
  • Categorie: Kookboeken
  • ISBN: 9789000342808
leer bakken vanaf de basis
Inhoud
Taal:nl
Bindwijze:Hardcover
Oorspronkelijke releasedatum:09 oktober 2014
Aantal pagina's:176
Illustraties:Met illustraties
Betrokkenen
Hoofdauteur:Robert van Beckhoven
Tweede Auteur:Ria Bitter
Co Auteur:Ria Bitter
Hoofdredacteur:Jaap-Wim Van Der Horst
Hoofdredacteur:Jaap-Wim Van Der Horst
Overige kenmerken
Editie:1
Product breedte:180 mm
Product hoogte:22 mm
Product lengte:248 mm
Studieboek:Nee
Verpakking breedte:180 mm
Verpakking hoogte:22 mm
Verpakking lengte:248 mm
Verpakkingsgewicht:636 g
Overige kenmerken
Editie:1
Product breedte:180 mm
Product hoogte:22 mm
Product lengte:248 mm
Studieboek:Nee
Verpakking breedte:180 mm
Verpakking hoogte:22 mm
Verpakking lengte:248 mm
Verpakkingsgewicht:636 g

Samenvatting

Brood bakken kun je leren!

Er zijn al heel wat boeken over bakken, maar tóch is dit boek broodnodig. Robèrt van Beckhoven wil je daadwerkelijk laten leren en begrijpen wat er bij brood bakken komt kijken. Pas als je weet hoe het zit met de ingrediënten, tijden, technieken, temperatuur en materialen, kun je ook echt goed (gaan) bakken! Geen trucs, maar kennis.

Je begint in Meesterlijk brood met de basis, die niet zo eenvoudig is als gedacht: bak maar eens het perfecte puntje! Robèrt is echter een meester in uitleggen en bouwt de vijftig recepten in moeilijkheid en variatie op. Van de klassiekers als bruin en wit brood, kadetjes en krentenbollen tot diverse desembroden en van gevarieerde brioches tot broden met bijzondere granen als spelt, rogge en quinoa. Een boek met een uitgebreide en gedegen uitleg, een heldere indeling met stap-voor-stapfotografie en gevarieerde receptuur.

Robèrt van Beckhoven heeft het ambacht van bakken van jongs af aan meegekregen. Als enige in Nederland is hij zowel Meester Patissier als Meester Boulanger, weet alles over brood en heeft een enorme ervaring met het overdragen van zijn kennis in zijn populaire werkshops. Ook op dat gebied is hij een ware meester. Ròbert van Beckhoven is landelijk bekend geworden door zijn rol als jurylid in het programma Heel Holland Bakt en CupCake Cup. Ook is hij te zien in het programma BROOD van Omroep MAX. Hierin reist hij door Europa op zoek naar verhalen, geheimen en achtergronden van brood. Hij onderzoekt, samen met collega-bakkers, leermeesters en andere connaisseurs, de ingrediënten, het maakproces en de vele verschillende vormen van het dagelijkse brood.