Loading...

Magnus

Arne Danielsen

  • Bindwijze: E-book
  • Taal: nl
  • Categorie: Biografieën & Waargebeurd
  • ISBN: 9789400401495
Biografie van een grootmeester
Inhoud
Taal:nl
Bindwijze:E-book
Oorspronkelijke releasedatum:12 juni 2014
Aantal pagina's:272
Ebook Formaat:EPUB met digitaal watermerk
Illustraties:Nee
Betrokkenen
Hoofdauteur:Arne Danielsen
Hoofdauteur:Arne Danielsen
Vertaling
Eerste Vertaler:Kor de Vries
Tweede Vertaler:Kor de Vries
Lees mogelijkheden
Lees dit ebook op:Android (smartphone en tablet) , Kobo e-reader , Desktop (Mac en Windows) , iOS (smartphone en tablet) , Windows (smartphone en tablet) , Overige e-reader
Overige kenmerken
Editie:1
Product breedte:134 mm
Product hoogte:24 mm
Product lengte:216 mm
Studieboek:Nee
Overige kenmerken
Editie:1
Product breedte:134 mm
Product hoogte:24 mm
Product lengte:216 mm
Studieboek:Nee

Samenvatting

In november 2013 voltrok zich iets onvoorstelbaars in de schaakwereld: met zijn overwinning op Viswanathan Anand werd de tweeëntwintigjarige Magnus Carlsen wereldkampioen. Sindsdien wordt hij in één adem genoemd met schaaklegendes als Garri Kasparov en Bobby Fischer. Wat is het verhaal achter dit wonderlijke genie uit Noorwegen? Arne Danielsen beschrijft in deze biografie het meeslepende verhaal van een jongen die ervan droomt wereldkampioen te worden. Ondersteund door zijn ouders, die zelfs een sabbatical nemen om hun zoon te ondersteunen, reist hij op jonge leeftijd al de hele wereld over om zijn droom te verwezenlijken. Hij blijkt een grootmeester. En een publiekslieveling, die door het modemerk G-Star Raw tot topmodel wordt gebombardeerd en door Cosmopolitan wordt getypeerd als een van de meest sexy mannen ter wereld. Arne Danielsen schreef met Magnus een indringende biografie van het schaakfenomeen een verhaal dat leest als een jongensboek.

Arne Danielsen (1955) is een liefhebber van het schaakspel. De laatste jaren is hij werkzaam als freelance-journalist en fotograaf. Daarvoor werkte hij onder meer als trambestuurder en tijdschriftredacteur. Veel van zijn vrije tijd gebruikt hij om kinderen te leren schaken. Hij woont en werkt in Oslo.