Loading...

Levenslooppsychologie

Nelleke Rogels

  • Bindwijze: Paperback
  • Taal: nl
  • Categorie: Psychologie
  • ISBN: 9789462364141
jongvolwassenen, volwassenen en oudere volwassenen
Inhoud
Taal:nl
Bindwijze:Paperback
Oorspronkelijke releasedatum:15 mei 2014
Aantal pagina's:427
Kaarten inbegrepen:Nee
Illustraties:Met illustraties
Betrokkenen
Hoofdauteur:Nelleke Rogels
Hoofdauteur:Nelleke Rogels
Overige kenmerken
Editie:5
Product breedte:170 mm
Product hoogte:27 mm
Product lengte:240 mm
Studieboek:Ja
Verpakking breedte:170 mm
Verpakking hoogte:27 mm
Verpakking lengte:240 mm
Verpakkingsgewicht:797 g
Overige kenmerken
Editie:5
Product breedte:170 mm
Product hoogte:27 mm
Product lengte:240 mm
Studieboek:Ja
Verpakking breedte:170 mm
Verpakking hoogte:27 mm
Verpakking lengte:240 mm
Verpakkingsgewicht:797 g

Samenvatting

Levenslooppsychologie beschrijft de ontwikkeling van jongvolwassenen, volwassenen en ouderen. Deze levensfasen worden besproken aan de hand van vijf ontwikkelingslijnen: de fysiologische ontwikkeling, de cognitieve emotionele ontwikkeling, de ontwikkeling van de persoonlijkheid en de sociale ontwikkeling.

Het boek bestaat uit vier delen. Het eerste deel schetst het theoretisch kader. Het tweede, derde en vierde deel beschrijven de ontwikkeling per levensfase. Voor elke levensfase worden twee specifieke leeftijdsgebonden thema's nader uitgewerkt. In de jongvolwassenheid staan ouderschap en huwelijk/echtscheiding centraal. De overgang en het grootouderschap zijn de thema's voor de volwassenheid. Voor de laatste levensfase bespreekt de auteur pensionering en zingeving.

In deze editie zijn de meest recente wetenschappelijke inzichten verwerkt, dit heeft tevens geleid tot het toevoegen van een nieuwe ontwikkelingslijn: de emotionele ontwikkeling. Bovendien heeft deze herziene vijfde druk een frisse nieuwe uitstraling gekregen door veel fotografie en extra kleurgebruik.

Het boek is in de eerste plaats geschreven als studieboek voor het hoger onderwijs en kan worden gebruikt binnen een breed scala van opleidingen: (toegepaste) psychologie, social work, verpleegkunde, personeel en arbeid en pedagogiek. Het geeft de studenten inzicht in de psychologische ontwikkeling van (jong)volwassenen, volwassenen, jonge ouderen en oude ouderen. Het boek wil ook een naslagwerk zijn voor professionals, die met mensen werken. Tenslotte kan het boek een vraagbaak zijn voor veel volwassenen die op zoek zijn naar meer inzicht in hun eigen levensloop of die van een ander.

Drs Nelleke Rögels is ontwikkelingspsycholoog en was werkzaam binnen het hoger onderwijs (hbo, wo en hovo).