Loading...

Brood

Levine van Doorne

  • Bindwijze: Hardcover
  • Taal: nl
  • Categorie: Kookboeken
  • ISBN: 9789462500297
uit eigen oven
Inhoud
Taal:nl
Bindwijze:Hardcover
Oorspronkelijke releasedatum:15 september 2014
Aantal pagina's:192
Kaarten inbegrepen:Nee
Illustraties:Met illustraties
Betrokkenen
Hoofdauteur:Levine van Doorne
Hoofdillustrator:Yvonne Roos
Hoofdredacteur:Helene Lesger
Tweede Redacteur:Helene Lesger
Co Redacteur:Irene de Vette
Co Redacteur:Irene de Vette
Overige kenmerken
Editie:1
Extra groot lettertype:Nee
Product breedte:197 mm
Product hoogte:24 mm
Product lengte:255 mm
Studieboek:Nee
Verpakking breedte:197 mm
Verpakking hoogte:24 mm
Verpakking lengte:255 mm
Verpakkingsgewicht:856 g
Overige kenmerken
Editie:1
Extra groot lettertype:Nee
Product breedte:197 mm
Product hoogte:24 mm
Product lengte:255 mm
Studieboek:Nee
Verpakking breedte:197 mm
Verpakking hoogte:24 mm
Verpakking lengte:255 mm
Verpakkingsgewicht:856 g

Samenvatting

Zelf brood bakken: leer alle fijne kneepjes van Levine van Doorne

Wat is er nou lekkerder dan de geur van versgebakken brood in je huis? In Brood uit eigen oven geeft Levine van Doorne de groeiende groep van thuisbakkers, zowel beginners als gevorderden, haar broodbakgeheimen prijs.De filosofie van Levine is dat de receptuur en werkwijze duidelijk moeten zijn. Dus geen gedoe met kopjes, thee- en eetlepels, maar ingrediënten die in grammen worden aangegeven, zodat je ook makkelijk meer of minder kunt maken, recepten kunt uitrekenen en controleren en je eigen recepten kunt maken.

In dit boek wordt uitsluitend met eerlijke ingrediënten gewerkt, die overal in Nederland verkrijgbaar zijn.Brood uit eigen oven bevat 50 recepten voor allerlei soorten brood: bruin, wit, spelt, hartig en zoet en ook kleine broodjes, stokbrood, feestbrood en gevlochten brood. Aan het bakken van zuurdesembrood wordt ook ruim aandacht besteed.

Elke stap in het proces, van kneden en rijzen tot bakken wordt duidelijk uitgelegd. Kortom, hét broodboek voor thuisbakkers.

Levine van Doorne heeft jarenlange ervaring als broodbakker. Ze geeft broodbakworkshops en maakte al vier broodboeken met Forte Culinair. Ze deelt haar recepten en verhalen op haar blog uitdekeukenvanlevine.nl.