Ik houd erg van koken en bakken en gebruik alleen pure producten, dus ik was erg benieuwd naar het boek. Helaas viel het me erg tegen!
Mooie lay-out:
Ten eerste moet ik zeggen dat het boek er mooi uit ziet en dat het fijn te lezen is. Ook zijn de recepten makkelijk uit te voeren.
Dure ingredienten:
Normale bloem, margarine en suiker worden vervangen door speltbloem (5x zo duur) en kokosboter (10x zo duur). Daarnaast worden diverse producten die alleen in dure biologische winkels of het bio-schap in de supermarkt te vinden zijn toegepast. Voorbeelden: gojibessen, moerbeien, chlorellapoeder, quinoameel, etc
Tegenvallende recepten:
De recepten klinken heerlijk en de foto's zien er prachtig uit. Maar tot nu toe vond ik de recepten tegenvallen. Vooral de ontbijt recepten vallen erg tegen. Het kickstart ontbijt (heel erg vies), de ontbijtmuffins (rare vieze nasmaak) en de breakfastcake (vieze kleffe structuur) belandden in de prullenbak, zonde van het geld dat ik uitgegeven had aan de dure ingredienten. De lunch, snacks en diner recepten zijn zo simpel dat ze niets toevoegen. Het zijn standaard recepten waar olijfolie door de dure kokosolie wordt vervangen. Maar qua smaak niets op aan te merken. De sweets heb ik nog niet uitgeprobeerd, ben bang dat die ook tegenvallen.