Ik heb een aantal recepten uit het boek gemaakt, maar veel meteen aangepast! De hoeveelheden kloppen niet, de lage ovenstand maakt het niet gaar, soms staat er iets anders bij een foto dan bij de inhoud enz. enz. Veel te veel ingrediënten en ook veel dure ingrediënten. Een voorbeeld van een nog niet aangepast recept zijn de chocoladekoekjes, die waren echt niet lekker! Dit komt omdat er veel te veel cacao en te veel gom in zit. 2 gram gom op 100 gram meel is genoeg en dit is 3 gram op geen 'meel', maar alleen cacaopoeder en arrowroot, samen 35 gram. Dit recept moet dus ook helemaal anders. Er staat ergens 12 gram zeewier, maar 5 gram is genoeg in het recept. Zoveel zeewier is ook niet goed, je krijgt dan te veel jodium binnen. Aangepast zijn veel recepten lekker, zoals het quinoabrood met zoete aardappel. Het boek stimuleert mijn denken over wat goed en lekker(!) is. Dat is positief. Daarbij is ook met een darmaandoening niet alles met zetmeel en/of gluten verkeerd. Er speelt zoveel mee; wat zijn de grondstoffen van een 'brood', wat eet je erbij, hoe haal je adem en hoe ga je verder met je lichaam en geest om. Mijn eigen gebakken zuurdesemspeltbrood valt bij mij altijd goed! Daarnaast vind ik het leuk om zaden of groentecrackers te maken en peulvruchten- of boekweitbrood. En de heerlijkste taarten met notenmeel. Ook met een paar ingrediënten kan je, als je dat wil, glutenvrij bakken.