Sambals en sauzen uit de Indonesische keuken zijn tegenwoordig heel bekend en volop te koop. Maar nog lekkerder zijn zelfgemaakte sambals en sauzen! Bereid ze zelf van verse ingrediënten: diverse soorten pepers, specerijen en bumbu (allerlei heerlijke smaakmakers).
De recepten in dit boekje komen uit verschillende streken van Indonesië; vaak ontstaan er variaties door gewoon de ingrediënten te gebruiken die in huis voorhanden zijn. Maak eens Sambal aceh, heerlijk bij nasi of bami goreng, of sambal campur pedis, die perfect bij een rijsttafel past. Zoekt u een saus voor bij geroosterd varkensvlees, probeer dan eens Saos babi pangang; maar ook voor knoflooksaus (Saos bawang putih) en pindasaus (Saos saté) vindt u hier fantastische recepten.
Proef de smaak van Indonesië met deze heerlijke sambals en sauzen.
Reviews
een must have voor sambal liefhebbers!
blixi
50-59 jaar
18 november 2014
Ik raad dit product aan
Goede recepten
Mooie foto's / uitvoering
Inspirerend
Praktisch
Verrassend
Toon alle puntenToon alleen de eerste 3 punten
Goed en duidelijk beschreven hoe en wat je met doen heel fijn ook dat je foto ziet van het eindresultaat, kortom een echte aanrader voor zowel beginners als gevorderden .
Lekker pittig
jandinkelaar
70+ jaar
4 oktober 2016
Ik raad dit product aan
Goede recepten
Praktisch
Mooie foto's / uitvoering
Inspirerend
Verrassend
Toon alle puntenToon alleen de eerste 3 punten
Eindelijk een vakkundig boekje over de basis van sambal maken. Aan iedereen aan te bevelen omdat het veel makkelijker is dan de meeste mensen zullen denken en veel belangrijker, het is zo leuk om te doen. Een bescheiden schrijfster met veel kennis. Een aanrader.
Erg leuk boekje
Petermm
30-39 jaar
8 maart 2016
Ik raad dit product aan
Goede recepten
Inspirerend
Praktisch
Lekker beknopt, maar toch veel leuke recepten. Duidelijk omschreven en zeker ook een geode basis voor je eigen variaties.
saai
barrabas
60-69 jaar
20 juni 2017
Goede recepten
Weinig verrassend
Weinig recepten
Vind het boek tegenvallen, had veel meer variatie verwacht, al zijn de recepten op zich goed te doen. het zijn een beetje de standaard sambals, de je ook in Indonesische kookboeken tegenkomt. Niet mijn beste koop dus.
Leuk boekje voor beginners
pcbaars
40-49 jaar
5 februari 2019
Ik raad dit product aan
Goede kwaliteit
Leuk boekje . Maar redelijk standaard en ik had meer hetere sauzen erin willen gezien
Kan h(b)eter
Frethos
60-69 jaar
22 augustus 2017
Ik raad dit product aan
Goede kwaliteit
Voordelige koop
duurzaam
Een aardig boekje over sambals ed. Wel erg summier
Smaakmaker
OldieOkkie
70+ jaar
14 januari 2020
Ik raad dit product aan
Goede recepten
Praktisch
Mooie foto's / uitvoering
Je eten gaat er anders door smaken.
sambal bij
Kasmans
60-69 jaar
22 mei 2018
Ik raad dit product aan
Goede kwaliteit
Voordelige koop
nuttig ,staan sambal recepten in
Sambal en sauzen.
Annaph14
70+ jaar
24 december 2019
Ik raad dit product aan
Goede recepten
Praktisch
Mooie foto's / uitvoering
Goed verzorgd. Afwisselende recepten een plezier om in te kijken. Nodigt absoluut uit tot proberen van d3 recepten.
Must have voor sambal liefhebbers
Caresse
40-49 jaar
19 november 2018
Ik raad dit product aan
Voordelige koop
Als je zelf (net zoals ik) van sambals en hotsauzen houdt, dan adviseer ik dit boekje!