Loading...

Schrijven voor juristen

Aldert Jan van Dijk

  • Bindwijze: Paperback
  • Taal: Nederlands
  • Categorie: Rechten
  • Uitgever: Noordhoff
  • ISBN: 9789001814816
  • Review:
Inhoud
Taal:Nederlands
Bindwijze:Paperback
Druk:2
Verschijningsdatum:april 2014
Afmetingen:Afmeting: 24,4 x 17,3 x 1,2 cm
Aantal pagina's:221 pagina's
Illustraties:Met illustraties
Betrokkenen
Auteur:Aldert Jan van Dijk | T.E. Mepschen
Co-auteur:T.E. Mepschen
Co-auteur:T.E. Mepschen

Samenvatting

Schrijven voor juristen 2e druk is een boek van Aldert Jan van Dijk uitgegeven bij Noordhoff Uitgevers B.V.. ISBN 9789001814816

Schrijven voor juristen

Lijkt het schrijven van een correcte juridische tekst je een lastige klus? Het boek Schrijven voor juristen maakt het je een stuk gemakkelijker! Dit boek geeft je veel handige schrijftips die je direct kunt toepassen in de praktijk. Een toegankelijk handboek dat je snel verder helpt als je vastloopt bij het schrijven van juridische teksten. Deze tweede editie is ten opzichte van de vorige editie sterk verbeterd, uitgebreid en volledig aangepast aan de actualiteit en nieuwste ontwikkelingen.
Schrijven voor juristen biedt je veel overzichtelijke schrijfoefeningen en opdrachten waarmee je de behandelde theorie gemakkelijk kunt oefenen. Zo maak je je de juridische schrijfvaardigheden snel eigen! Dankzij de praktische opzet kun je ook prima zelfstandig met het boek aan de slag. Een aanrader voor alle hbo-studenten met recht in hun opleiding.

In Schrijven voor juristen komen de volgende onderwerpen aan bod: juridische teksten lezen en schrijven, juridische vaktaal, juridische woordenschat, van betoog tot noot, juridisch informatieve brief, juridische adviesbrief, juridische klachtenbrief, van aanmaning tot conclusies, contracten, beschikking en bezwaar en juridische boodschappen.

Waarom kiezen voor Schrijven voor juristen:
-ideaal houvast en onmisbaar handboek voor (aankomende) juristen;
-direct toepasbare schrijftips voor juridische teksten;
- inclusief toetsvragen!