Het boek is kleurrijk, vrolijk, speels, gezellig en heerlijk in vintage sfeer opgemaakt. Ik overdrijf echt niet, maar ik heb de afgelopen week, het boek alleen al daarom meerdere keren doorgebladerd. En dan heb ik het dus nog niet eens over de recepten gehad!
Wat de recepten betreft: er zit voor iedereen wel wat wils bij: van basisrecepten (zoals bijvoorbeeld het maken van chocolade) tot uitdagendere recepten, die overigens wel allemaal makkelijk te maken zijn. Voor 'beginnende' suikervrije bakkers tot de meer 'gevorderden'. Verder is het echt heel fijn dat ook een groot deel van de recepten zuivel- en glutenvrij zijn, wat erg fijn is aangezien ik een intolerantie heb voor beiden.
Naast heerlijke recepten geeft de schrijfster ook veel informatie over de natuurlijke zoetvervangers, welke ze graag gebruikt, en welke niet. Ze vertelt verder over de verschillende melen en ook belicht ze de eigenschappen van verschillende groentes in baksels. Het resultaat is dat het boek echt een compleet handboek is geworden voor gezond en suikervrij bakken.
Ik zou eigenlijk nog wel door kunnen gaan en vertellen hoe geweldig ik het boek vind, maar eigenlijk moet je het maar gewoon zelf zien en oordelen. ;)