Loading...

Inleiding in evidence-based medicine

R.J.P.M. Scholten

  • Bindwijze: Onbekende bindwijze
  • Taal: Nederlands
  • Categorie: Geneeskunde & Verpleging
  • Uitgever: Bohn Stafleu van Loghum
  • ISBN: 9789031399031
  • Review:
klinisch handelen gebaseerd op bewijsmateriaal
Inhoud
Taal:Nederlands
Bindwijze:Onbekende bindwijze
Druk:4
Verschijningsdatum:december 2013
Afmetingen:Afmeting: 24 x 16,8 x 1,4 cm
Aantal pagina's:211 pagina's
Illustraties:Nee
Betrokkenen
Auteur:R.J.P.M. Scholten
Redacteur:R J P M Scholten
Co-redacteur:M Offringa
Co-redacteur:M Offringa

Samenvatting

Bij de behandeling van patiënten is het nemen van de juiste beslissingen van levensbelang. Om te bepalen of behandelingen veilig en effectief zijn is het gebruik van het juiste bewijsmateriaal onontbeerlijk. Evidence-based medicine is een methode om de keuzes die u maakt, te onderbouwen met bewijsmateriaal uit betrouwbaar wetenschappelijk onderzoek.

Deze vierde, herziene druk van Inleiding in evidence-based medicine is geactualiseerd en uitgebreid. Dit boek zet overzichtelijk uiteen wat evidence-based medicine in detail inhoudt. Het bevat praktische tips over hoe u het beste kunt zoeken naar literatuur met behulp van metazoekmachines en behandelt moderne methoden om artikelen kritisch te beoordelen. De nieuwste internationaal geaccepteerde beoordelingslijsten zijn gebruikt.

Verder komen onder meer evidence-based richtlijnen, het toepassen van evidence-based medicine in de eigen praktijk en de Cochrane Collaboration aan bod en is er een nieuw hoofdstuk over Kwalitatief Onderzoek toegevoegd. Speciale aandacht wordt besteed aan de rol die evidence-based medicine speelt bij de zorg voor individuele patiënten. Dit helpt zorgverleners om in het consult de beste algemene kennis te combineren met patiëntspecifieke overwegingen.

Inleiding in evidence-based medicine is geschikt voor studenten, docenten, onderzoekers en alle professionals die werkzaam zijn in de gezondheidszorg.