Loading...

Beter in rapporteren

Eric Tiggeler

  • Bindwijze: Hardcover
  • Taal: Nederlands
  • Categorie: Onderwijs & Didactiek
  • Uitgever: Academic Service
  • ISBN: 9789039527344
  • Review:
Inhoud
Taal:Nederlands
Bindwijze:Paperback
Druk:1
Verschijningsdatum:februari 2014
Afmetingen:24 x 17,1 x 0,9 cm
Aantal pagina's:120 pagina's
Illustraties:Met illustraties
Betrokkenen
Auteur:Eric Tiggeler | Manon Rundervoort
Co-auteur:Manon Rundervoort
Co-auteur:Manon Rundervoort

Samenvatting

Beter in rapporteren 1e druk is een boek van Eric Tiggeler uitgegeven bij Academic Service. ISBN 9789039527344

Beter in rapporteren helpt je om betere teksten te schrijven. Het gaat om langere zakelijke teksten zoals rapporten, papers, verslagen en scripties. In negen hoofdstukken komen alle onderwerpen aan bod die belangrijk zijn als je beter wilt leren rapporteren: van ‘hoe zit een rapport in elkaar’ en ‘hoe begin je’ tot ‘hoe schrijf je aantrekkelijk’ en ‘hoe werk je de tekst netjes af’.

Praktische adviezen voor betere rapporten
De serie Beter in … onderscheidt zich door een laagdrempelige opzet, met een minimum aan theorie en een maximum aan direct toepasbare regels en voorbeelden. Alle regels én voorbeelden worden helder en systematisch gepresenteerd in overzichtelijke tabellen. Zo leer je sneller en doorzie je gemakkelijker hoe je een goed rapport opbouwt.

Direct oefenen
Elk hoofdstuk in het boek sluit af met een duidelijke samenvatting en afsluitende oefeningen. Docenten kunnen hier ook gebruik van maken tijdens de lessen. Op AcademicX.nl vind je extra oefeningen bij elk hoofdstuk.

Een echte praktijkhulp
Beter in rapporteren richt zich op hbo-studenten en is door de toegankelijke opzet zeer geschikt voor gebruik tijdens de les én voor zelfstudie. De combinatie van boek en portal maken dit product tot een echte praktijkhulp, gebaseerd op de vragen die leven in het onderwijs van nu.

Manon Rundervoort is hogeschooldocent bedrijfscommunicatie. Daarnaast werkt zij vanuit haar Schrijfpraktijk als freelance copywriter en trainer voor verschillende opdrachtgevers.

Eric Tiggeler is tekstschrijver en ontwikkelt communicatietrainingen voor het Taalcentrum-VU. Hij schreef eerder onder andere Vraagbaak Nederlands, Check je tekst, Beter in spelling en Beter in Nederlands.