Loading...

Groningse pot

nvt

  • Bindwijze: Hardcover
  • Taal: nl
  • Categorie: Kookboeken
  • ISBN: 9789460971969
van knipselbonenstamppot en krudoorntjesbrij; Groningse streekgerechten en wetenswaardigheden
Inhoud
Taal:nl
Bindwijze:Hardcover
Oorspronkelijke releasedatum:18 maart 2014
Aantal pagina's:80
Kaarten inbegrepen:Nee
Illustraties:Met illustraties
Betrokkenen
Hoofdauteur:nvt
Hoofdauteur:nvt
Overige kenmerken
Editie:1
Extra groot lettertype:Nee
Product breedte:197 mm
Product hoogte:15 mm
Product lengte:198 mm
Studieboek:Nee
Verpakking breedte:197 mm
Verpakking hoogte:15 mm
Verpakking lengte:198 mm
Verpakkingsgewicht:359 g
Overige kenmerken
Editie:1
Extra groot lettertype:Nee
Product breedte:197 mm
Product hoogte:15 mm
Product lengte:198 mm
Studieboek:Nee
Verpakking breedte:197 mm
Verpakking hoogte:15 mm
Verpakking lengte:198 mm
Verpakkingsgewicht:359 g

Samenvatting

De twaalf provincies van Nederland verschillen onderling
veel van elkaar op het gebied van tradities, taalgebruik en
landschap. Deze diversiteit is ook terug te zien in de Hollandse
keuken. Nederland lijkt klein, maar elke provincie kent zo zijn
eigen streekgerechten en lekkernijen. Die zijn vaak helaas in
vergetelheid geraakt, maar ze zijn er nog wel, opgeschreven
in oude receptenschriften of bijna versleten kookboeken.
Het typische van sommige streekgerechten is dat ze in
meerdere provincies voorkomen, waarschijnlijk als gevolg
van 'meeverhuizen'. Verder valt op dat ingrediรซnten en
bereiding van gerechten dikwijls per deel van een provincie
iets verschillen, soms zelfs plaatselijk.
In dit boek staat een alfabetische selectie van Groningse
gerechten en lekkernijen als bloedbrood met rozijnen,
klont, knipselbonenstamppot en nieuwjaarsrolletjes.
In Groningse pot worden de Groningse keukengeheimen
prijsgegeven.