Loading...

Over rook

Meneer Wateetons

  • Bindwijze: Hardcover
  • Taal: nl
  • Categorie: Kookboeken
  • ISBN: 9789461430977
het handboek voor warm en koud roken
Inhoud
Taal:nl
Bindwijze:Hardcover
Oorspronkelijke releasedatum:15 april 2014
Aantal pagina's:192
Kaarten inbegrepen:Nee
Illustraties:Met illustraties
Betrokkenen
Hoofdauteur:Meneer Wateetons
Hoofdillustrator:Maarten Brunsveld
Hoofdredacteur:Maarten Brunsveld
Hoofdredacteur:Maarten Brunsveld
Overige kenmerken
Dyslexievriendelijk:Nee
Editie:1
Extra groot lettertype:Nee
Product breedte:196 mm
Product hoogte:31 mm
Product lengte:241 mm
Studieboek:Nee
Verpakking breedte:196 mm
Verpakking hoogte:31 mm
Verpakking lengte:241 mm
Verpakkingsgewicht:1015 g
eWaste:Nee
Overige kenmerken
Dyslexievriendelijk:Nee
Editie:1
Extra groot lettertype:Nee
Product breedte:196 mm
Product hoogte:31 mm
Product lengte:241 mm
Studieboek:Nee
Verpakking breedte:196 mm
Verpakking hoogte:31 mm
Verpakking lengte:241 mm
Verpakkingsgewicht:1015 g
eWaste:Nee

Samenvatting

Het ultieme handboek over warm & koud roken!

In 'Over rook' kom je werkelijk alles te weten over het roken van vlees, vis en groenten: het verschil tussen warm en koud roken, de materialen die je als thuisroker te beschikking staan (van rookpan, rookkast en barbecue tot koudrookgenerator en rookpistool), de subtiele smaakverschillen tussen roken op eik, beuk, hickory of hooi en de ideale temperatuur waarop je je hout (onder meer in de vorm van mot of snippers) laat smeulen. Uiteraard is er ook veel aandacht voor smakelijke veiligheidsmaatregelen als pekelen en droogzouten.

Naast deze gedegen smokescience leer je in 'Over rook' ook hoe je bijvoorbeeld zelf een koudroker in elkaar knutselt van een koffieblik en een aquariumpomp.
De recepten zijn veelzijdig; van klassiekers als gerookt ontbijtspek, gerookte zalm en Amsterdamse osseworst tot gerookte kaas, noten, bieten, oesters, tofu en spareribs en zelfs bijzondere gerechten als gerookte olijfolie en dranken. In 'Over rook' staan ook experimente rookgerechten van driesterrenchef Jonnie Boer van restaurant De Librije.

'Dit prachtige, maar vooral tot in de puntjes geperfectioneerde, werkboek voor de waarlijk tevreden roker heb je dringend nodig.' - Felix Wilbrink, de Telegraaf

'Eindelijk is het er, en al mijn verwachtingen zijn bewaarheid. "Over rook" is degelijk en uitputtend, overzichtelijk en inspirerend. Het worden mooie dagen, in de rook.' - Jeroen Thijssen, Trouw

'Een ding weten we zeker: voor "Over rook" heeft Meneer Wateetons alles weer tot in de absurde uitgezocht en getest. Hilarisch beschreven, zoals alleen Meneer dat kan.' - Elle Eten

'"Over rook" is voor roken, wat "Over worst" was voor worsten.' - Menno Steketee, NRC.Next