Loading...

De katharen

Bram Moerland

  • Bindwijze: Paperback
  • Taal: Nederlands
  • Categorie: Religie, Spiritualiteit & Filosofie
  • Uitgever: Ankhhermes, Uitgeverij
  • ISBN: 9789020210750
  • Review:
de overwinning van de vrijheid
Inhoud
Taal:Nederlands
Bindwijze:Paperback
Druk:1
Verschijningsdatum:mei 2014
Afmetingen:Afmeting: 21 x 13,6 x 2,5 cm
Aantal pagina's:200 pagina's
Aanbevolen leeftijd:12 - 100 jaar
Illustraties:Nee
Betrokkenen
Auteur:Bram Moerland
Auteur:Bram Moerland

Samenvatting

Bram Moerland schreef met 'De katharen' wordt door kenners wel het beste boek over de katharen genoemd. Leer alles over deze gnostici in deze belangwekkende geschiedenis die Moerland schreef!

De katharen, de overwinning van de vrijheid van Bram Moerland wordt door kenners wel 'het beste boek over de katharen' genoemd. Waarom? Omdat Bram Moerland in De katharen de geschiedenis en betekenis van de katharen inzichtelijk neerzet, met een helder oog voor het menselijk aspect. Dit maakt De katharen tot een ontroerend en aangrijpend document.

De katharen, wie waren dat? Wat geloofden ze? Waarom werden ze door de kerk vervolgd? Op deze vragen geeft Moerland in dit goed geschreven en prettig leesbare boek een duidelijk en begrijpelijk antwoord.

Moerland in zijn inleiding: 'Heel bijzonder vond ik het dat de katharen de vrijheid van geest verbonden met liefde. Liefde in gehoorzaamheid aan een gebod is geen liefde. Liefde is het goddelijke in de mens. Maar om die liefde te kennen moet men zich vrijmaken van elke uiterlijke morele dwang. Liefde kan alleen bloeien in vrijheid. Dat is de kern van de kathaarse spiritualiteit, door de katharen tot levenspraktijk gemaakt.'