Loading...

De samenleving

John Macionis

  • Bindwijze: Onbekende bindwijze
  • Taal: Nederlands
  • Categorie: Mens & Maatschappij
  • Uitgever: Pearson Benelux B.V.
  • ISBN: 9789043028882
  • Review:
kennismaking met de sociologie
Inhoud
Taal:Nederlands
Bindwijze:Paperback
Druk:12
Verschijningsdatum:april 2014
Afmetingen:26,5 x 19,4 x 2,4 cm
Aantal pagina's:608 pagina's
Illustraties:Met illustraties
Betrokkenen
Auteur:John Macionis | Bram Peper
Co-auteur:Bram Peper
Co-auteur:Bram Peper

Samenvatting

De samenleving 12e druk is een boek van John Macionis uitgegeven bij Pearson Benelux B.V.. ISBN 9789043028882

De samenleving. Kennismaking met de sociologie biedt een toegankelijke inleiding tot het bestuderen van samenlevingen, de veranderingen daarin en de sociologische theorien die erover zijn geformuleerd. Beschrijven, begrijpen en verklaren van de samenleving staan centraal. De situatie in Nederland wordt per onderwerp in een internationaal perspectief geplaatst.

Het boek biedt diverse verdiepingsmogelijkheden, zoals wereldkaarten, achtergrondverhalen en zelf-aan-zetvragen, om je te stimuleren na te denken over je eigen omgeving en die van anderen. Het tentamen kan worden voorbereid met behulp van de schematische samenvatting of de meerkeuzevragen aan het eind van elk hoofdstuk.
Op de website www.pearsonxtra.nl staat aanvullend en verdiepend studiemateriaal voor studenten, zoals een eText, de begrippentrainer, extra meerkeuze- en essayvragen en een verdiepingsgedeelte met extra informatie over onder andere onderzoek doen en essays schrijven. Voor docenten is er extra lesmateriaal in de vorm van collegesheets en uitwerkingen.

De samenleving is bedoeld voor studenten voor wie inzicht in de maatschappij en sociologische processen een belangrijk deel van de opleiding vormt, zoals de hbo-opleidingen MWD, SPH, CMV en Pedagogiek en de universitaire opleidingen Sociologie, Pedagogiek en Criminologie.

John Macionis is als professor in de sociologie verbonden aan Kenyon College in Gambier, Ohio, waar hij al bijna dertig jaar sociologie doceert. Bram Peper is als universitair docent sociologie verbonden aan de Faculteit Sociale Wetenschappen van de Erasmus Universiteit in Rotterdam. Joanne van der Leun is verbonden aan de Faculteit der Rechtsgeleerdheid van de Universiteit Leiden als hoogleraar criminologie.