Loading...

Pathologie

Mark Zelman

  • Bindwijze: Paperback
  • Taal: Nederlands
  • Categorie: Onderwijs & Didactiek
  • Uitgever: Pearson Benelux B.V.
  • ISBN: 9789043028721
  • Review:
Inhoud
Taal:Nederlands
Bindwijze:Paperback
Druk:7
Verschijningsdatum:december 2013
Afmetingen:Afmeting: 26,5 x 19,5 x 2 cm
Aantal pagina's:528 pagina's
Illustraties:Met illustraties
Betrokkenen
Auteur:Mark Zelman | Elaine Dafnis
Co-auteur:Elaine Dafnis
Redacteur:Hanny Groenewoud
Redacteur:Hanny Groenewoud
Vertaling
Vertaald door:Aat van Uijen

Samenvatting

Pathologie biedt een overzicht van alle veelvoorkomende aandoeningen van het menselijk lichaam en is het actueelste boek over dit onderwerp. In deel 1 wordt ingegaan op het ontstaan en de kenmerken van ziekte. Vervolgens worden in deel 2 de afzonderlijke aandoeningen besproken. De symptomen, etiologie, diagnostiek, behandeling en preventie van elke aandoening komen aan bod.

Door de vele illustraties en foto's leer je zowel de werking van het lichaam als de uiterlijke verschijnselen van de aandoeningen kennen. In de overzichtstabel aan het eind van elk hoofdstuk kun je de kenmerken van de aandoeningen nogmaals raadplegen. Hier vind je ook diverse oefeningen zoals essay- en meerkeuzevragen.

Dit boek bevat een toegangscode voor Pearson XTRA. Op www.pearsonxtra.nl staat veel aanvullend studie- en lesmateriaal, zoals extra vragen, een begrippentrainer, spelletjes, en een digitale versie van het boek. Voor docenten zijn onder meer uitgebreide casussen met uitwerkingen beschikbaar om in te zetten tijdens de les.

Pathologie is geschreven voor studenten aan verpleegkunde- en andere zorgopleidingen. De auteurs van Pathologie zijn werkzaam aan diverse universiteiten in de Verenigde Staten. De bewerking van de Nederlandstalige editie is verzorgd door Hanny Groenewoud. Zij is verbonden aan de master Advanced Nursing Practice aan de Hogeschool Rotterdam.