Loading...

Silicon Valley. Waar de toekomst wordt gemaakt

Eva de Valk

  • Bindwijze: Paperback
  • Taal: Nederlands
  • Categorie: Computers & Informatica
  • Uitgever: Lebowski Publishers
  • ISBN: 9789048818822
  • Review:
waar de toekomst wordt gemaakt
Inhoud
Taal:Nederlands
Bindwijze:Paperback
Druk:1
Verschijningsdatum:november 2013
Afmetingen:Afmeting: 21 x 13,5 x 2,1 cm
Aantal pagina's:220 pagina's
Illustraties:Met illustraties
Betrokkenen
Auteur(s):Eva de Valk
Auteur(s):Eva de Valk

SamenvattingSILICON VALLEY, WAAR DE TOEKOMST WORDT GEMAAKT

MET EEN VOORWOORD VAN ALEXANDER KLÖPPING

In nog geen vijftig jaar groeide een slaperig tuinbouwgebied aan de Amerikaanse westkust uit tot dé wereldwijde hotspot van technologische innovatie: Silicon Valley. In het gebied rondom San Francisco worden al decennialang vooruitstrevende producten en diensten bedacht, gefinancierd en geproduceerd. Naast bekende bedrijven als Google, Facebook, Twitter en WhatsApp werken er duizenden kleine startups in explosief tempo aan ideeën die een grote impact op ons dagelijks leven hebben en de wereld ingrijpend veranderen.

Silicon Valley biedt een bijzonder inkijkje in het verleden, het heden en de toekomst van dit gebied. Aan de hand van uitvoerige research en interviews met sleutelfiguren wordt duidelijk hoe Silicon Valley kon uitgroeien tot een unieke plek waar nerds, hippies, ondernemers en visionairs samen onze toekomst maken.

Eva de Valk (1984) woonde twee jaar in San Francisco en werkte daar als journalist en correspondent voor onder meer nrc Handelsblad, De Groene Amsterdammer en Intermediair. Daarnaast deed zij research voor de driedelige serie over Silicon Valley van DWDD University, De Wereld van Klöpping.