Loading...

Epsilon uitgaven 48 - Wiskunde in Werking deel 1 Vectoren en matrices toegepast

M. de Gee

  • Bindwijze: Paperback
  • Taal: nl
  • Categorie: Wetenschap & Natuur
  • ISBN: 9789050411400
vectoren en matrices toegepast
Inhoud
Taal:nl
Bindwijze:Paperback
Oorspronkelijke releasedatum:03 juli 2013
Aantal pagina's:427
Illustraties:Met illustraties
Betrokkenen
Hoofdauteur:M. de Gee
Hoofdauteur:M. de Gee
Overige kenmerken
Editie:9
Product breedte:167 mm
Product hoogte:19 mm
Product lengte:240 mm
Studieboek:Ja
Verpakking breedte:167 mm
Verpakking hoogte:19 mm
Verpakking lengte:240 mm
Verpakkingsgewicht:820 g
Overige kenmerken
Editie:9
Product breedte:167 mm
Product hoogte:19 mm
Product lengte:240 mm
Studieboek:Ja
Verpakking breedte:167 mm
Verpakking hoogte:19 mm
Verpakking lengte:240 mm
Verpakkingsgewicht:820 g

Samenvatting

Deel 1 van Wiskunde in Werking behandelt de basis van de vector- en matrixrekening. De stof wordt zo aangeboden dat de praktische bruikbaarheid zo groot mogelijk is. De eerste vier hoofdstukken bestrijken de basis van de vector- en matrixrekening. Hierin wordt behandeld wat elke kwantitatieve wetenschapper van de lineaire algebra zou moeten weten: lineaire vergelijkingen, vector, matrix, determinant, eigenwaarde en eigenvector, projectie en regressie. De drie hoofdstukken daarna gaan wat meer de diepte in. Hierin komen iets meer gespecialiseerde onderwerpen aan bod, zoals kern en beeld, de normaalvormen, singuliere waarden en hoofdcomponenten. De laatste jaren is het gebruik van wiskundige modellen opgekomen in uiteenlopende wetenschappen als biologie, chemie, economie, farmacie, milieuwetenschappen, planologie en sociologie. Kennis van wiskunde is dan ook voor studenten en onderzoekers in deze disciplines van groot belang. De drie delen van Wiskunde in Werking behandelen wiskundige onderwerpen die, wat inhoud, vorm en presentatie betreffen, nauw aansluiten bij technologische en natuurwetenschappelijke studierichtingen. In deze drie delen wordt de stof zo aangeboden dat de praktische bruikbaarheid optimaal is.