Loading...

Een kennismaking met Eckhart Tolle

Evert van de Ven

  • Bindwijze: Paperback
  • Taal: nl
  • Categorie: Religie, Spiritualiteit & Filosofie
  • ISBN: 9789020210118
Evert van de Ven verheldert Tolle met herkenbare anekdotes uit zijn dagelijkse leven als spreker en coach, en laat je daarbij spiritueel grinniken
Inhoud
Taal:nl
Bindwijze:Paperback
Oorspronkelijke releasedatum:09 oktober 2013
Aantal pagina's:120
Kaarten inbegrepen:Nee
Illustraties:Nee
Betrokkenen
Hoofdauteur:Evert van de Ven
Hoofdauteur:Evert van de Ven
Overige kenmerken
Editie:1
Extra groot lettertype:Nee
Product breedte:135 mm
Product hoogte:13 mm
Product lengte:210 mm
Studieboek:Nee
Verpakking breedte:135 mm
Verpakking hoogte:13 mm
Verpakking lengte:210 mm
Verpakkingsgewicht:199 g
Overige kenmerken
Editie:1
Extra groot lettertype:Nee
Product breedte:135 mm
Product hoogte:13 mm
Product lengte:210 mm
Studieboek:Nee
Verpakking breedte:135 mm
Verpakking hoogte:13 mm
Verpakking lengte:210 mm
Verpakkingsgewicht:199 g

Samenvatting

Eckhart Tolle is dé spiritueel leider van dit moment. Om de boodschap van Eckhart Tolle voor nog meer mensen toegankelijk te maken, schreef ervaren Tolle-coach Evert van de Ven 'Een kennismaking met Eckhart Tolle'. Met de bij Tolle passende humor laat hij de kern van de boodschap van deze mysticus zien: hoe pijn, verdriet, angst en woede ons verhinderen contact te maken met het Nu en daarmee met ons geluk.

In dit toegankelijke en met humor geschreven boek neemt Evert van de Ven je mee naar de kern van het werk van Eckhart Tolle: de geboorte van het nieuwe bewustzijn door transformatie van 'het pijnlichaam'. 'Het pijnlichaam' is volgens Tolle een mechanisme in ons om pijn, verdriet, angst en woede te overleven. Het belangrijkste effect van ons pijnlichaam is dat we geen contact met het Nu kunnen maken, waardoor we moeilijk contact kunnen krijgen met ons eigenlijke leven. We vervreemden van onszelf en verharden naar de ander: een leven zonder hart is hard. Volgens Tolle kan ieder mens leren zijn pijnlichaam te herkennen, erkennen en daarmee leren omgaan. Je hebt hierbij je humorvolle hart hard nodig, waarmee we de vijandige relatie die we met ons pijnlichaam hebben om kunnen zetten in een liefdevolle. Zo zetten we de stap van 'overleven' naar 'leven', van 'zinloos' naar 'zinvol', van 'wat ons scheidt' naar 'wat ons verbindt'. Evert van de Ven verheldert Tolle met herkenbare anekdotes uit zijn dagelijkse leven als spreker en coach, en laat je daarbij spiritueel grinniken. Hij biedt de mogelijkheid om vanuit een nieuw en verrassend perspectief naar jezelf en de ander te kijken, en de clou van je bruisende levendigheid te ontdekken.