Loading...

Startrekenen 3F Rekenen deel A Leerwerkboek

Rob Lagendijk

  • Bindwijze: Paperback
  • Taal: Nederlands
  • Categorie: Onderwijs & Didactiek
  • Uitgever: Deviant, Uitgeverij
  • ISBN: 9789490998899
  • Review:
Let op! Er is een nieuwe editie
Inhoud
Taal:Nederlands
Bindwijze:Paperback
Druk:3
Verschijningsdatum:augustus 2013
Afmetingen:29,7 x 21 x 2,6 cm
Aantal pagina's:200 pagina's
Illustraties:Met illustraties
Betrokkenen
Auteur:Rob Lagendijk | Kristel Schaap
Co-auteur:Kristel Schaap
Co-auteur:Kristel Schaap

Samenvatting

Startrekenen 3F - Leerwerkboek deel A + B 3e druk is een boek van Jelte Folkertsma uitgegeven bij Deviant, Uitgeverij. ISBN 9789490998899

Startrekenen 3F is ontwikkeld voor leerlingen van mbo niveau 4, havo en vwo. Het bevat alle domeinen en heeft als eindniveau 3F.

De methode bestaat uit twee leerwerkboeken. Deel A behandelt de domeinen Getallen en Verhoudingen, deel B de domeinen Meten en meetkunde en Verbanden.

Elk domein valt op met een eigen kleur, zodat de leerling makkelijk door het boek kan navigeren. Zowel de theorie als de opdrachten zijn kort en krachtig geformuleerd, zodat de leerling niet wordt afgerekened op taal in een rekenmethode.

Elk van de twee delen heeft een studiebelasting van ongeveer n leerjaar.
Structuur

De vier domeinen in Startrekenen 3F zijn onderverdeeld in hoofdstukken. Elk hoofdstuk heeft dezelfde opbouw:

startopdracht op 2F-niveau met meerdere opgaven bij een bron, waarbij leerlingen hun aanpak vergelijken met medeleerlingen;
theorie, voorbeelden en opdrachten; per onderwerp werkt de leerling naar het 3F-niveau toe. Bij elke opdracht is het niveau aangegeven;
zelftest op 3F-niveau waarmee de leerling kan zien of hij klaar is voor de hoofdstuktoets.

Elk leerwerkboek wordt afgesloten met een onderdeel examentraining. De vraagstelling in deze examentraining komt overeen met de vraagstelling in het examen.
2F-route

Startrekenen 3F bevat ook theorie en opdrachten op 2F-niveau als opstap tot de theorie en opdrachten op niveau 3F. Leerlingen die niveau 2F nog niet beheersen, kunnen daardoor toch met dit leerwerkboek aan de slag. Door een icoon en kleurgebruik is meteen duidelijk welk niveau een opdracht heeft.

Bij Startrekenen 3F is aanvullend docentenmateriaal beschikbaar, waaronder antwoordmodellen, hoofdstuktoetsen, domeintoetsen, een rekenportfolio en aftekenkaarten. Docenten die met de methode werken, kunnen deze materialen downloaden.