Loading...

Bier zkt. Vis

Jan Buytaert

  • Bindwijze: Paperback
  • Taal: nl
  • Categorie: Kookboeken
  • ISBN: 9789059168947
Chef Jan Buytaert presenteert 38 (h)eerlijke en eenvoudige Noordzeevisrecepten met bijpassende bieren van bij ons
Inhoud
Taal:nl
Bindwijze:Paperback
Oorspronkelijke releasedatum:12 juni 2013
Aantal pagina's:141
Kaarten inbegrepen:Nee
Illustraties:Met illustraties
Betrokkenen
Hoofdauteur:Jan Buytaert
Hoofdredacteur:Inge Laenen
Tweede Redacteur:Inge Laenen
Tweede Redacteur:Inge Laenen
Overige kenmerken
Extra groot lettertype:Nee
Product breedte:205 mm
Product hoogte:20 mm
Product lengte:238 mm
Studieboek:Nee
Verpakking breedte:206 mm
Verpakking hoogte:23 mm
Verpakking lengte:237 mm
Verpakkingsgewicht:735 g
Overige kenmerken
Extra groot lettertype:Nee
Product breedte:205 mm
Product hoogte:20 mm
Product lengte:238 mm
Studieboek:Nee
Verpakking breedte:206 mm
Verpakking hoogte:23 mm
Verpakking lengte:237 mm
Verpakkingsgewicht:735 g

Samenvatting

In dit boek trekt Njam-chef Jan Buytaert met een uitgelezen bierpakket naar onze Belgische kust. In de vismijn selecteert hij er Noordzeevissen en schaaldieren bij waarmee hij 38 schitterende gerechten maakt, elk in combinatie met een bier. Het werd een wonderlijke reis door zilte smaken en hopachtige aroma's. Want bier en vis combineren wonderwel. Zelfs als er in de bereiding zelf geen bier wordt gebruikt. Vis komt goed tot zijn recht met blonde bieren van hoge gisting, zoals een tripel bij zeebaars of een sterk gehopt bier bij schartong. Of een witbier met lambiek, het Belgische oerbier bij uitstek, bij Noordzeekrab. Ook bruin bier zul je bij deze gerechten vinden. Wat dacht je bijvoorbeeld van een donkere trappist bij griet? Of een stout met pladijs? Al deze bijzondere bieren en hun brouwers komen hier uitgebreid aan bod. Bij elk gerecht vertelt Jan Buytaert bovendien waarom dat zo goed met het bier samengaat.