Loading...

Scrum voor managers

Rini van Solingen

  • Bindwijze: Paperback
  • Taal: nl
  • Categorie: Managementboeken
  • ISBN: 9789012585903
dé methode voor teameffectiviteit en resultaatgericht organiseren
Inhoud
Taal:nl
Bindwijze:Paperback
Oorspronkelijke releasedatum:14 november 2013
Aantal pagina's:160
Kaarten inbegrepen:Nee
Illustraties:Met illustraties
Betrokkenen
Hoofdauteur:Rini van Solingen
Tweede Auteur:Rob van Lanen
Tweede Auteur:Rob van Lanen
Overige kenmerken
Editie:1
Extra groot lettertype:Nee
Product breedte:150 mm
Product hoogte:14 mm
Product lengte:230 mm
Studieboek:Ja
Verpakking breedte:150 mm
Verpakking hoogte:14 mm
Verpakking lengte:230 mm
Verpakkingsgewicht:296 g
Overige kenmerken
Editie:1
Extra groot lettertype:Nee
Product breedte:150 mm
Product hoogte:14 mm
Product lengte:230 mm
Studieboek:Ja
Verpakking breedte:150 mm
Verpakking hoogte:14 mm
Verpakking lengte:230 mm
Verpakkingsgewicht:296 g

Samenvatting

Scrummen is simpel: één resultaat, twee lijstjes, drie rollen en vier meetings. Scrum helpt bij het organiseren van je werk, als team. Of het nu gaat om de creatie van een product of dienst of om het resultaatgericht stimuleren van teams. Niets hoeft je nog tegen te houden om vandaag te beginnen met het resultaatgericht organiseren van werk en projecten.

Scrum voor managers biedt een methode om in omgevingen waar veel verandert en nieuwe dingen gedaan worden, waar tot nu toe planningsproblemen zijn, waar resultaten te laat, te duur of niet goed zijn, de boel veel beter te maken. Het is bijzonder geschikt voor situaties waarin veel dynamiek is en veel (onverwachte) veranderingen plaatsvinden. Bijvoorbeeld door veranderende eisen, voortschrijdend inzicht, marktveranderingen of nieuwe technologie. Op een praktische en laagdrempelig wijze leer je hoe Scrum werkt, en wat je als leidinggevende moet doen (en laten) om Scrum succesvol voor je te laten werken. Dit hands-on geschreven boek geeft antwoord op de meest belangrijke vragen waarop elke resultaatgerichte manager het antwoord moet weten. Simpel, schaalbaar en herhaalbaar!

De Scrum-methode is geschikt voor elke vorm van teamwerk en werktype, niet alleen voor IT-projecten. In de praktijk zien we daarom dat steeds meer andere organisatieafdelingen dan ICT met Scrum aan de gang gaan.

Rini van Solingen is CTO bij Prowareness, het snelst groeiende advies- en trainingsbedrijf rond Scrum in Nederland. Daarnaast is hij hoogleraar aan de Technische Universiteit Delft op het onderwerp Globally Distributed Software Engineering.

Rob van Lanen is Technical Lead en Agile Coach bij Prowareness. Daarnaast is hij gecertificeerd als Professional Scrum Trainer bij scrum.org, opgericht door Ken Schwaber, co-creator van Scrum.