Loading...

Taxatieleer vastgoed 1

Peter van Arnhem

  • Bindwijze: Hardcover
  • Taal: nl
  • Categorie: Onderwijs & Didactiek
  • ISBN: 9789001823795
  • Adviesprijs: €93.95
Inhoud
Taal:nl
Bindwijze:Hardcover
Oorspronkelijke releasedatum:19 augustus 2013
Aantal pagina's:522
Illustraties:Met illustraties
Betrokkenen
Hoofdauteur:Peter van Arnhem
Tweede Auteur:Tom Berkhout
Co Auteur:George Ten Have
Co Auteur:George Ten Have
Overige kenmerken
Editie:6
Product breedte:180 mm
Product hoogte:28 mm
Product lengte:248 mm
Studieboek:Ja
Verpakking breedte:180 mm
Verpakking hoogte:28 mm
Verpakking lengte:248 mm
Verpakkingsgewicht:1112 g
Overige kenmerken
Editie:6
Product breedte:180 mm
Product hoogte:28 mm
Product lengte:248 mm
Studieboek:Ja
Verpakking breedte:180 mm
Verpakking hoogte:28 mm
Verpakking lengte:248 mm
Verpakkingsgewicht:1112 g

Samenvatting

Taxatieleer vastgoed 1 6e druk is een boek van Peter van Arnhem uitgegeven bij Noordhoff Uitgevers B.V.. ISBN 9789001823795

De afgelopen paar jaar hebben er, vooral op het gebied van de internationale richtlijnen voor taxaties, grote veranderingen plaatsgevonden. Dat vroeg om actualisatie van het boek en een aanpassing van de structuur.

Taxatieleer Vastgoed 1 is een inleiding in de algemene taxatieleer. Het behandelt de grondslagen van het taxatievak en de belangrijkste praktijktoepassingen, in vier delen:

•Deel A behandelt de (organisatie van de) taxatieprofessie, de fundamentele beginselen van de taxatieleer en het taxatieproces.
•Deel B gaat in op de interne (object)analyse en externe (omgevings)analyse.
•Deel C behandelt de drie benaderingen om waarde te bepalen: de comparatieve benadering, de inkomstenbenadering en de kostenbenadering.
•Deel D behandelt de belangrijkste toepassingen voor de praktijk: verslaggeving, financiering, zakelijke rechten en fiscaliteit.

Taxatieleer vastgoed 1 is een standaardwerk voor zowel studenten van vastgoeden makelaarsopleidingen als voor professionals uit de praktijk zoals makelaars en taxateurs. Maar ook professionals uit andere vastgoedpartijen zoals banken, beleggers, ontwikkelaars, accountants, notarissen, advocaten en rechters moeten steeds vaker in staat zijn het werk van taxateurs te beoordelen en vinden in dit werk de nodige achtergrondinformatie. Voor de eisen die gesteld worden aan de gespecialiseerde taxateur wordt verwezen naar het boek Taxatieleer Vastgoed 2.