Loading...

Statistiek in stappen

Nel Verhoeven

  • Bindwijze: Paperback
  • Taal: nl
  • Categorie: Mens & Maatschappij
  • ISBN: 9789059319639
Inhoud
Taal:nl
Bindwijze:Paperback
Oorspronkelijke releasedatum:08 juli 2013
Aantal pagina's:302
Kaarten inbegrepen:Nee
Illustraties:Nee
Betrokkenen
Hoofdauteur:Nel Verhoeven
Hoofdauteur:Nel Verhoeven
Overige kenmerken
Editie:1
Extra groot lettertype:Nee
Product breedte:170 mm
Product hoogte:17 mm
Product lengte:240 mm
Studieboek:Ja
Verpakking breedte:170 mm
Verpakking hoogte:17 mm
Verpakking lengte:240 mm
Verpakkingsgewicht:610 g
Overige kenmerken
Editie:1
Extra groot lettertype:Nee
Product breedte:170 mm
Product hoogte:17 mm
Product lengte:240 mm
Studieboek:Ja
Verpakking breedte:170 mm
Verpakking hoogte:17 mm
Verpakking lengte:240 mm
Verpakkingsgewicht:610 g

Samenvatting

Voor veel studenten is statistiek een struikelblok, maar dat hoeft niet zo te zijn. Statistiek in stappen, het nieuwste boek van Nel Verhoeven, bekend van Wat is onderzoek?, probeert de vooroordelen over statistiek weg te nemen. Dit boek staat nu eens niet bomvol met formules, maar gebruikt alleen díe formules die je als student echt nodig hebt.

Het boek legt op logische wijze uit hoe een bepaalde techniek werkt, waar deze voor gebruikt wordt en op welke onderzoeksvragen deze techniek kan worden toegepast. De nadruk ligt dus niet zozeer op de formules achter de technieken (hoewel deze wel worden uitgelegd), maar meer op de toepassing ervan. Om het leren gemakkelijker te maken, is er bij dit boek een aantal hulpmiddelen beschikbaar, zoals per hoofdstuk de leerdoelen, checkpoints en opdrachten.

Op de bijbehorende website www.statistiekinstappen.nl is extra materiaal te vinden, zoals presentaties voor de docenten, uitwerkingen van de opdrachten, antwoorden van de checkpoints, een oefententamen, links naar interessante statistische informatie, uitleg over het boek en hoe je de stof het beste tot je kunt nemen, een introductie op en extra uitleg over SPSS en suggesties voor aanvullende literatuur.

Statistiek in stappen is bedoeld voor studenten in het hoger onderwijs, maar is ook zeer geschikt als naslagwerk voor mensen die kwantitatieve onderzoeksgegevens willen verwerken.

Nel Verhoeven (1961) is universitair docent Methodenleer & Statistiek aan de University College Roosevelt in Middelburg. Daarnaast deed zij onderzoek naar statistiek onderwijs aan universiteiten en hogescholen, waarop zij in 2009 promoveerde. Tevens leidt zij het Institute for Undergraduate Research Eleanor. Zij is auteur van de uitgaven Wat is onderzoek?, Onderzoeken doe je zo! en Onderzoekinstappen.nl.