Loading...

Moderne industriele productie

Jo van de Put

  • Bindwijze: Hardcover
  • Taal: nl
  • Categorie: Onderwijs & Didactiek
  • ISBN: 9789043024921
tweede editie
Inhoud
Taal:nl
Bindwijze:Hardcover
Oorspronkelijke releasedatum:09 april 2013
Aantal pagina's:304
Kaarten inbegrepen:Nee
Illustraties:Met illustraties
Betrokkenen
Hoofdauteur:Jo van de Put
Hoofdauteur:Jo van de Put
Vertaling
Originele titel:moderne industriële productie
Overige kenmerken
Editie:2
Extra groot lettertype:Nee
Product breedte:196 mm
Product hoogte:12 mm
Product lengte:266 mm
Studieboek:Ja
Verpakking breedte:196 mm
Verpakking hoogte:12 mm
Verpakking lengte:266 mm
Verpakkingsgewicht:608 g
Overige kenmerken
Editie:2
Extra groot lettertype:Nee
Product breedte:196 mm
Product hoogte:12 mm
Product lengte:266 mm
Studieboek:Ja
Verpakking breedte:196 mm
Verpakking hoogte:12 mm
Verpakking lengte:266 mm
Verpakkingsgewicht:608 g

Samenvatting

Het maken van een succesvol product is voor een belangrijk gedeelte afhankelijk van de productietechnieken die worden ingezet. Voor ontwerpers is een gedegen basiskennis van deze technieken daarom essentieel. Hoe beter je op de hoogte bent van de mogelijkheden van diverse productietechnieken, hoe creatiever het ontwerpproces kan zijn en hoe beter het eindresultaat. Een bedrijfseconomisch optimaal geproduceerd product versterkt bovendien de concurrentiepositie.

Moderne industriële productie behandelt vrijwel alle relevante productietechnieken voor metaal en kunststof. Aan de hand van opdrachten, voorbeelden en veel foto's en illustraties wordt de stof inzichtelijk gemaakt. Daarnaast besteedt het boek veel aandacht aan de aspecten die bij moderne industriële productie een steeds belangrijkere rol spelen, zoals het kleiner worden van seriegroottes en toelaatbare toleranties. Nieuw in deze editie is aandacht voor vision en manarm produceren.

Het boek is primair geschreven voor studenten aan de opleidingen werktuigbouwkunde en technische bedrijfskunde. Het kan ook goed worden gebruikt bij opleidingen als industrieel ontwerpen, autotechniek en vliegtuigbouwkunde.

Dit boek bevat een toegangscode voor Pearson XTRA. Op www.pearsonxtra.nl staat veel aanvullend studie- en lesmateriaal, zoals verdiepende teksten, video's en links. Voor docenten zijn powerpoints beschikbaar.

Jo van de Put heeft vijfendertig jaar productie-ervaring in het bedrijfsleven. Sinds 1999 is hij bovendien vanuit Syntens intensief betrokken bij allerlei publicaties rondom productietechnieken. Daarnaast adviseert hij (voornamelijk) productiebedrijven op zowel bedrijfskundig als technisch gebied en is hij auteur van de boeken Succesvol produceren (2004) en Manarm produceren (2011).