Loading...

Tennis

Rob Antoun

  • Bindwijze: Paperback
  • Taal: Nederlands
  • Categorie: Sport & Outdoor
  • Uitgever: Veltman Uitgevers B.V.
  • ISBN: 9789048307951
de slimme spelersgids
Inhoud
Taal:Nederlands
Bindwijze:Paperback
Druk:1
Verschijningsdatum:mei 2013
Afmetingen:Afmeting: 24,5 x 19 x 1,4 cm
Aantal pagina's:144 pagina's
Kaarten inbegrepen:Nee
Illustraties:Met illustraties
Betrokkenen
Auteur(s):Rob Antoun
Auteur(s):Rob Antoun
Vertaling
Vertaald door:Paulina de Nijs | Paulina de Nijs

Samenvatting

Stel u eens voor dat u uw winstratio kunt verhogen, dat u de spelvaardigheden die u heeft geleerd op een veel effectievere manier kunt gebruiken. Dit tennisboek is uniek. Het vertelt u niet hoe u een bal moet slaan, maar maakt wel een winnaar van u.

Dit boek leert u hoe u uw tegenstander moet inschatten – hoe u ziet wat hij gaat doen voor hij het doet. Alle belangrijke aspecten van het spel komen aan de orde. U leert anticiperen op de slag die u kunt verwachten, zodat u klaar bent voor een winnende return.

Het boek is verdeeld in vijf hoofdstukken die de vijf belangrijkste spelsituaties beschrijven: serveren, retourneren, baselinespel, het net naderen en aan het net spelen. Het boek gaat ook in op gebruikelijke speelstijlen en hun effectiefste counterstrategieën. Als u qua vaardigheden heeft geleerd wat u moet leren, is dit boek wat u nodig heeft om meer wedstrijden te winnen.

De beste tennisspelers concentreren zich niet alleen op de manier waarop ze de bal over het net spelen, maar ook op hoe ze hem terugkrijgen. Door aanwijzingen van uw tegenstander te leren lezen, kunt u uw winstratio opschroeven. Dit boek leert u hoe u moet anticiperen op de volgende slag van uw tegenstander, zodat u nog beter kunt retourneren. Het gaat in op gebruikelijke tactieken in tennis en laat u zien hoe u een slag kunt analyseren op basis van de houding van uw tegenstander op de baan, zijn greep en zijn slag.

Het boek is verdeeld in vijf hoofdstukken die de vijf belangrijkste spelsituaties beschrijven: serveren, retourneren, baselinespel, het net naderen en aan het net spelen. Foto’s voorzien van commentaar laten u zien waarop u moet letten en lijntekeningen van de baan en patronen van het spel maken deze gids zeer visueel en gemakkelijk te begrijpen. Dit boek leert u uw tegenstander te verslaan en meer wedstrijden te winnen met de vaardigheden die u al beheerst.

ROB ANTOUN is een voormalig ATP-speler die al twintig jaar op internationaal niveau coacht, onder meer twee Britse seniorspelers van het hoogste niveau en een juniorspeler uit de top twintig. Hij heeft de hoogste trainingskwalificatie van de Lawn Tennis Association (LTA) en is trainingsdocent voor Tennis Europa en LTA. Antoun onderwijst momenteel de LTA trainingskwalificatie op masterniveau.