Loading...

Keukendagboek

Nigel Slater

  • Bindwijze: Hardcover
  • Taal: nl
  • Categorie: Kookboeken
  • ISBN: 9789059564848
Inhoud
Taal:nl
Bindwijze:Hardcover
Oorspronkelijke releasedatum:15 augustus 2013
Aantal pagina's:416
Kaarten inbegrepen:Nee
Illustraties:Met illustraties
Betrokkenen
Hoofdauteur:Nigel Slater
Hoofdillustrator:Jonathan Lovekin
Tweede Illustrator:Jonathan Lovekin
Tweede Illustrator:Jonathan Lovekin
Vertaling
Eerste Vertaler:Hennie Franssen-Seebregts
Tweede Vertaler:Kien Seebregts
Co Vertaler(s):Hennie Franssen-Seebregts
Overige kenmerken
Extra groot lettertype:Nee
Product breedte:176 mm
Product hoogte:45 mm
Product lengte:247 mm
Studieboek:Nee
Verpakking breedte:177 mm
Verpakking hoogte:43 mm
Verpakking lengte:251 mm
Verpakkingsgewicht:1337 g
Overige kenmerken
Extra groot lettertype:Nee
Product breedte:176 mm
Product hoogte:45 mm
Product lengte:247 mm
Studieboek:Nee
Verpakking breedte:177 mm
Verpakking hoogte:43 mm
Verpakking lengte:251 mm
Verpakkingsgewicht:1337 g

Samenvatting

Nigel Slater groeide op in Wolverhampton, kookt vanaf zijn tiende en werkte
vanaf zijn zestiende in restaurants. Hij belandde uiteindelijk in Londen en
schrijft sinds 1993 voor The Observer over alles wat met eten te maken heeft.
Daarnaast schrijft hij kookboeken en presenteert succesvolle kookprogramma's
voor de BBC. Nigel Slater won talloze prijzen voor zijn werk en
heeft in de loop der jaren een enorme schare trouwe fans verzameld.

'Het juiste voedsel eten, op de juiste plaats en op het juiste moment. Ik ben ervan overtuigd - en dat is ook de essentie van dit boek- dat dit het allerbeste recept is. Een broodje krab op een junimiddag aan zee, een plak gebraden gans met appelmoes en aardappelen uit de oven op Eerste Kerstdag, warme saucijzen en een stuk geroosterde pompoen op een novemberavond die fonkelt van de vorst. bij zulke maaltijden berust het succes niet op de deskundigheid van de kok, maar op het veel fundamentelere uitgangspunt dat ze deel uitmaken van dat moment: dat ze gegeten worden op het meest passende tijdstip, wanneer de ingrediรซnten op het toppunt van perfectie zijn, wanneer eten, kok en tijd van het jaar met elkaar samenvallen.'
- Nigel Slater