Loading...

Botanisch woordenboek

Henk Eggelte

  • Bindwijze: Paperback
  • Taal: Nederlands
  • Categorie: Wetenschap & Natuur
  • Uitgever: Knnv Uitgeverij
  • ISBN: 9789050114448
  • Review:
verklaring en vertaling van floristische termen
Inhoud
Taal:Nederlands
Bindwijze:Paperback
Verschijningsdatum:oktober 2012
Afmetingen:Afmeting: 21 x 13,9 x 1,7 cm
Aantal pagina's:196 pagina's
Kaarten inbegrepen:Nee
Illustraties:Met illustraties
Betrokkenen
Auteur(s):Henk Eggelte
Illustrator:M. Spitteler
Co-illustrator:Marjolein Spitteler
Co-illustrator:Marjolein Spitteler

Samenvatting

Iedereen die wel eens wilde planten determineert, herkent het probleem... Al die botanische termen maken het op naam brengen vaak tot een lastige puzzeltocht. Wat was ook alweer het verschil tussen een getand en een gekarteld blad? Wat is een hauwtje? En wat is het verschil tussen een tros en een pluim?
Het 'Botanisch woordenboek' geeft van zo'n 1500 botanische termen een heldere omschrijving van de betekenis, waar nodig met verwijzingen naar verwante of tegenovergestelde termen. Honderden tekeningen verduidelijken het geheel visueel. De meeste termen zijn ook vertaald in het Engels, Duits, Frans en Latijn, wat het werken met buitenlandse flora's mogelijk maakt.
Alle termen zijn overzichtelijk gerangschikt naar ondergrondse delen, stengel en takken, knoppen, bladeren, oppervlaktekenmerken, bloeiwijzen, bloemen, vruchten en zaden. Voor lastige taxa zijn aparte termenlijsten opgenomen, evenals voor systematiek, floristiek, vegetatiekunde en landschap.
Het 'Botanisch woordenboek' vormt samen met de 'Veldgids Nederlandse flora' een onmisbaar hulpmiddel voor elke plantenliefhebber.
flora, wilde bloemen, wilde planten, herkennen, determineren, plantengids, plantennamen, floristische termen, botanische termenlijst, botanie