Loading...

Jongens en meisjes

Rene Diekstra

  • Bindwijze: Paperback
  • Taal: nl
  • Categorie: Onderwijs & Didactiek
  • ISBN: 9789023250951
zoek de verschillen?!
Inhoud
Taal:nl
Bindwijze:Paperback
Oorspronkelijke releasedatum:18 februari 2013
Aantal pagina's:148
Kaarten inbegrepen:Nee
Illustraties:Met illustraties
Betrokkenen
Hoofdauteur:Rene Diekstra
Hoofdauteur:Rene Diekstra
Overige kenmerken
Editie:1
Extra groot lettertype:Nee
Product breedte:141 mm
Product hoogte:12 mm
Product lengte:203 mm
Studieboek:Nee
Verpakking breedte:141 mm
Verpakking hoogte:12 mm
Verpakking lengte:203 mm
Verpakkingsgewicht:228 g
Overige kenmerken
Editie:1
Extra groot lettertype:Nee
Product breedte:141 mm
Product hoogte:12 mm
Product lengte:203 mm
Studieboek:Nee
Verpakking breedte:141 mm
Verpakking hoogte:12 mm
Verpakking lengte:203 mm
Verpakkingsgewicht:228 g

Samenvatting

Deze special over verschillen en overeenkomsten tussen jongens en meisjes,
vertaalt wetenschappelijke kennis over ontwikkeling en opvoeden naar de praktijk van alledag.

Vooraanstaande onderzoekers als Louis Tavecchio, Jelle Jolles, Carolien Gravesteijn en René Diekstra geven op een laagdrempelige manier belangrijke inzichten weer waar uiteenlopende groepen en beroepen hun voordeelmee kunnen doen. Zoals professionals in de jeugd(gezondheids)zorg die ouders ondersteunen bij de opvoeding van hun kinderen. En zoals (aankomende) leerkrachten die altijd weer bezig zijn een goedevenwicht te vinden tussen onderwijs aan en opvoeding van kinderen op hun school.

Door in te spelen op de uiteenlopende behoeftes en ontwikkelingsgangen van jongens en meisjes, en door hun ouders en andere verzorgers daar deelgenoot van te maken, kunnen zij een sleutelrol spelen in het voorkomen van problemen en het bevorderen van gezondheid en talentontwikkeling bij jeugdigen.

Redactie:
Carolien Gravesteijn, is lector Ouderschap & Ouderbegeleiding aan de Hogeschool Leiden en senior-onderzoeker aan De Haagse Hogeschool bij het lectoraat Jeugd & Opvoeding. Zij is gepromoveerd op het onderwerp 'Programma's voor Levensvaardigheden op school; achtergronden, ontwikkeling en evaluatie van onderwijs in sociale en emotionele vaardigheden'. Ze heeft verschillende boeken en artikelen geschreven en geredigeerd.

René F.W. Diekstra is als full professor of psychology van de aanvang af verbonden geweest aan en mede-oprichter van de Roosevelt Academy in Middelburg, waar hij thans Emeritus full Professor of Psychology is. Hij is tevens lector Jeugd en Opvoeding verbonden aan De Haagse Hogeschool. Hij is auteur van ruim 200 internationale wetenschappelijke tijdschriftpublicaties en (mede)constructeur van een reeks van landelijk toegepaste jeugdinterventies.