Loading...

In gesprek over seks

Arjet Borger

  • Bindwijze: Paperback
  • Taal: Nederlands
  • Categorie: Gezin & Relaties
  • Uitgever: Jongbloed Uitgeverij Bv
  • ISBN: 9789033800191
voor een nieuwe kijk op gezonde seksualiteit
Inhoud
Taal:Nederlands
Bindwijze:Paperback
Druk:1
Verschijningsdatum:februari 2013
Afmetingen:Afmeting: 21 x 14 x 1,5 cm
Aantal pagina's:160 pagina's
Kaarten inbegrepen:Nee
Aanbevolen leeftijd:18 - 100 jaar
Illustraties:Met illustraties
Betrokkenen
Auteur(s):Arjet Borger
Auteur(s):Arjet Borger

Samenvatting

Het is een uitdaging om kinderen en jongeren op de juiste manier te begeleiden in het omgaan met seksualiteit. Arjet Borger laat zien hoe je het gesprek over seks kunt integreren in de opvoeding, zodat kinderen wijs en weerbaar worden.
Alleen het geven van een norm is niet voldoende. Seksuele voorlichting gaat niet alleen over of het wel of niet binnen het huwelijk hoort. Het is juist belangrijk om kinderen en jongeren voldoende informatie over seksualiteit te geven, zodat zij hun eigen keuzes kunnen maken.

Als gezondheidswetenschapper is Arjet bekend met onderzoeken naar seksuele gezondheid en goede voorlichting. Die kennis combineert ze met informatie uit gesprekken met ouders, jongeren en jeugdleiders. Ze voegt algemene informatie over seksualiteit samen met hoe we daar als christenen mee om kunnen gaan.

Interessant voor ouders en zeker ook voor leraren, jongerenwerkers, jeugdleiders, voorgangers en predikanten.

Arjet Borger (1982) studeerde Oefentherapie Mensendieck en Gezondheidswetenschappen (MSc). Ze heeft een adviesbureau op het gebied van seksuele gezondheid en preventie. Eerder schreef ze de website www.vrijeliefde.nl. Ook geeft Borger spreekbeurten en trainingen. www.arjetborger.nl.