Loading...

Klein filosofisch lexicon

Henri Oosthout

  • Bindwijze: Paperback
  • Taal: Nederlands
  • Categorie: Religie, Spiritualiteit & Filosofie
  • Uitgever: Klement, Uitgeverij
  • ISBN: 9789086871179
  • Review:
Inhoud
Taal:Nederlands
Bindwijze:Paperback
Druk:1
Verschijningsdatum:mei 2013
Afmetingen:Afmeting: 22 x 14 x 2,5 cm
Aantal pagina's:200 pagina's
Illustraties:Nee
Betrokkenen
Auteur:Henri Oosthout
Auteur:Henri Oosthout

Samenvatting

Een nieuw, zeer toegankelijk geschreven lexicon van filosofische hoofdbegrippen en vaktermen en tegelijkertijd een inleiding tot het filosofische en kritische denken.

De lemma's in 'Klein filosofisch lexicon' verschaffen korte en overzichtelijke informatie omtrent betekenis, geschiedenis en gebruik van filosofische vaktermen en wijzen op de belangrijkste vragen die rond deze begrippen rijzen. Daarnaast belicht dit lexicon de filosofische kant van uitdrukkingen die buiten het filosofische vakgebied gangbaar zijn ('discours', 'materie') en die dikwijls tot het alledaagse spraakgebruik horen ('bewustzijn', 'ruimte').
De zakelijke informatie word bij een aantal lemma's afgewisseld door langere paragrafen van een meer beschouwelijk aard. Dit alles onderhoudend geschreven, zonder jargon, lichtvoetig maar verantwoord: een lexicon dat behalve tot naslag ook tot lezen uitnodigt.


Henri Oosthout is classicus, filosoof en wiskundige. De meest recente uitgaven van zijn hand zijn 'Het schandaal van de filosofie'(2010), 'Van de afgrond en de troost' (2012) en 'Over muziek' (2012).