Loading...

Tekst & Toelichting - Wet Bopz

SDU Uitgever

  • Bindwijze: Paperback
  • Taal: nl
  • Categorie: Rechten
  • ISBN: 9789012387866
Inhoud
Taal:nl
Bindwijze:Paperback
Oorspronkelijke releasedatum:16 januari 2013
Aantal pagina's:348
Illustraties:Nee
Betrokkenen
Hoofdredacteur:R.B.M. Keurentjes
Hoofdredacteur:R.B.M. Keurentjes
Overige kenmerken
Editie:3
Gewicht:471 g
Product breedte:147 mm
Product hoogte:20 mm
Product lengte:215 mm
Studieboek:Ja
Verpakking breedte:147 mm
Verpakking hoogte:20 mm
Verpakking lengte:215 mm
Overige kenmerken
Editie:3
Gewicht:471 g
Product breedte:147 mm
Product hoogte:20 mm
Product lengte:215 mm
Studieboek:Ja
Verpakking breedte:147 mm
Verpakking hoogte:20 mm
Verpakking lengte:215 mm

Samenvatting

De Wet bijzondere opnemingen in psychiatrische ziekenhuizen stelt regels voor de onvrijwillige opneming en verblijf van patiƫnten in psychiatrische ziekenhuizen en zwakzinnigen- en verpleeginrichtingen. De vormgeving en totstandkoming van de Wet Bopz heeft een lange voorgeschiedenis gehad. De reden hiervoor is dat dwangtoepassing in de psychiatrie een fundamenteel vraagstuk betreft, waarbij vrijheidsrechten en de beschermwaardigheid van andere belangen in het geding zijn. Na inwerkingtreding zijn nog diverse wijzigingen doorgevoerd. Om het beleid waaraan de Wet Bopz ten grondslag ligt adequaat te kunnen uitvoeren, is een grondige kennis van de wet- en regelgeving nodig. Dit boek bevat de tekst van de Wet Bopz, voorzien van aan de parlementaire geschiedenis en jurisprudentie ontleende toelichtingen.

Tevens bevat dit boek de relevante nadere regelgeving op basis van de wet. Door middel van een trefwoordenregister op wetsartikelen wordt het boek op een heldere manier ontsloten. Tekst en toelichting Wet Bopz is een compleet, helder en systematisch naslagwerk voor iedereen die bij de uitvoering en implementatie van de Wet Bopz betrokken is.

Mr. R.B.M. Keurentjes heeft als rechter en als lid van de begeleidingscommissie van de twee evaluaties van de Wet Bopz in de praktijk ruime expertise opgebouwd met de wet. Bovendien was hij voorzitter van de Derde Evaluatiecommissie Wet Bopz. Hij is tevens auteur van De Wet Bopz uit de reeks Dossiers Gezondheidsrecht en samen met mr. drs. R.H. Zuijderhoudt redacteur van de Praktijkreeks Bopz.