Loading...

Verbintenissenrecht en ondernemingsrecht

G.W. de Ruiter

  • Bindwijze: Paperback
  • Taal: Nederlands
  • Categorie: Onderwijs & Didactiek
  • Uitgever: Boom Juridische uitgevers
  • ISBN: 9789089746924
Inhoud
Taal:Nederlands
Bindwijze:Paperback
Druk:3
Afmetingen:Afmeting: 24,2 x 17,2 x 1,7 cm
Kaarten inbegrepen:Nee
Illustraties:Nee
Betrokkenen
Auteur(s):G.W. de Ruiter | R. Westra
Auteur(s):G.W. de Ruiter | R. Westra

Samenvatting

Deze uitgave is primair geschreven voor het hbo-onderwijs in het algemeen. Het boek behandelt op leesbare en toegankelijke wijze de belangrijkste leerstukken van het verbintenissenrecht en het ondernemingsrecht en kenmerkt zich door een heldere opbouw. Hierdoor is het zeer geschikt voor opleidingen waar het verbintenissenrecht en het ondernemingsrecht aan de orde komen, zoals (Algemene en Technische) Bedrijfskunde, SJD, logistieke opleidingen, Fiscale- en Accountancy opleidingen, Facilitair management, Personeel en arbeid en andere economische richtingen. Voor onderwijsinstellingen is een docentenhandleiding met aanvullend materiaal beschikbaar.
Het belang van verbintenissen- en ondernemingsrecht voor de (rechts-)praktijk wordt aan de hand van eenvoudige, dagelijkse voorbeelden duidelijk gemaakt en stapsgewijs behandeld. De theorie van het verbintenissen- en ondernemingsrecht wordt verhelderd door middel van schema's en voorbeelden. Ieder hoofdstuk wordt afgesloten met een samenvatting. De student kan uitgebreid oefenen aan de hand van vele kennisvragen, open vragen en meerkeuzevragen.
Op deze manier ontwikkelt de student de vaardigheid om de verworven juridische kennis toe te passen in de vele oefenopgaven.

Wim de Ruiter en Robert Westra zijn als docent verbonden aan de opleiding Bedrijfskunde MER aan de faculteit Economie en Management van de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen.