Loading...

Boom studieboeken criminologie - Multivariate analyse

C.C.J.H. Bijleveld

  • Bindwijze: Paperback
  • Taal: nl
  • Categorie: Wetenschap & Natuur
  • ISBN: 9789059318830
  • Review:
een inleiding voor criminologen en andere sociale wetenschappers
Inhoud
Taal:nl
Bindwijze:Paperback
Oorspronkelijke releasedatum:14 augustus 2012
Illustraties:Nee
Betrokkenen
Hoofdauteur:C.C.J.H. Bijleveld
Tweede Auteur:Jacques J.F. Commandeur
Co Auteur:J.J.F. Commandeur
Co Auteur:J.J.F. Commandeur
Overige kenmerken
Editie:3
Gewicht:886 g
Product breedte:169 mm
Product hoogte:26 mm
Product lengte:238 mm
Studieboek:Ja
Verpakking breedte:169 mm
Verpakking hoogte:26 mm
Verpakking lengte:238 mm
Overige kenmerken
Editie:3
Gewicht:886 g
Product breedte:169 mm
Product hoogte:26 mm
Product lengte:238 mm
Studieboek:Ja
Verpakking breedte:169 mm
Verpakking hoogte:26 mm
Verpakking lengte:238 mm

Samenvatting

In het boek Multivariate analyse worden de belangrijkste basale multivariate technieken behandeld die worden gebruikt in criminologisch - en ander sociaalwetenschappelijk - onderzoek.
Na een behandeling in vogelvlucht van belangrijke methodologische en statistische kwesties wordt een vijftal multivariate technieken uitgediept: klassieke regressie-analyse, logistische regressie analyse, overlevingsduur-analyse, principale componenten-analyse en niet-lineaire analyse. De diverse technieken worden telkens op toegankelijke wijze ingeleid, met een minimum aan formules. Er is veel nadruk op de praktische aspecten van het gebruik van de technieken en aandacht voor vertaling in alledaags taalgebruik van de resultaten. Iedere techniek wordt met een levensecht voorbeeld toegelicht, waarin een analyse stapsgewijs uit de doeken wordt gedaan. De datasets en SPSS-aansturing van de analyses zijn te downloaden van een website, zodat de gebruiker de voorbeelden zelf stap voor stap kan narekenen en de techniek in de vingers kan krijgen.
Dit boek is geschreven ten behoeve van het onderwijs aan studenten sociale wetenschappen, in het bijzonder criminologie en forensische orthopedagogiek.
Catrien Bijleveld is hoogleraar Methoden en Technieken van Criminologisch Onderzoek aan de Vrije Universiteit Amsterdam en senior onderzoeker bij het Nederlands Studiecentrum Criminaliteit en Rechtshandhaving.
Jacques Commandeur is bijzonder hoogleraar Statistische modellen voor risico en veiligheid aan de Vrije Universiteit Amsterdam en senior onderzoeker bij de Stichting Wetenschappelijk Onderzoek Verkeersveiligheid.