Loading...

Onderwijs en onderzoek van eigen makelij

Petra Ponte

  • Bindwijze: Paperback
  • Taal: Nederlands
  • Categorie: Onderwijs & Didactiek
  • Uitgever: Boom Lemma Uitgevers
  • ISBN: 9789059318403
  • Review:
onderzoek met en door leraren
Inhoud
Taal:Nederlands
Bindwijze:Paperback
Druk:4
Verschijningsdatum:juni 2012
Afmetingen:Afmeting: 24 x 17 x 1,6 cm
Aantal pagina's:253 pagina's
Kaarten inbegrepen:Nee
Illustraties:Nee
Betrokkenen
Auteur(s):Petra Ponte
Auteur(s):Petra Ponte

Samenvatting

Onderwijs en onderzoek van eigen makelij gaat over actieonderzoek met en door leraren in de eigen schoolpraktijk. In dit boek wordt antwoord gegeven op de vraag wat actieonderzoek is en hoe het uitgevoerd kan worden. Verder komt aan de orde waarom en wanneer leraren ervoor kunnen kiezen om actieonderzoek uit te voeren. Een en ander wordt rijkelijk geïllustreerd aan de hand van voorbeelden uit de praktijk.
Het boek betreft een grondige herziening van de eerste druk van 'Onderwijs van eigen makelij. Procesboek actieonderzoek in scholen en opleidingen' op basis van feedback van de vele gebruikers. Tevens zijn recente internationale ontwikkelingen op het gebied van actieonderzoek toegevoegd.

Petra Ponte wordt nationaal en internationaal erkend als autoriteit op het gebied van actieonderzoek en andere vormen van praktijkgericht onderzoek. Zij was tot 1 juli 2012 lector aan de Hogeschool Utrecht, Faculteit Educatie. Momenteel is zij Honorary Professor aan de Universiteit van Sydney, Faculty of Education and Social Work en Adjunct Professor bij de Charles Sturt University, RIPPLE, in Wagga Wagga (beide in Australi├ź). Zij schrijft en geeft (online) advies over actieonderzoek en andere vormen van praktijkgericht onderzoek.