Oké, 15 minuten gaan we niet redden. Het nadeel hiervan vind ik dat je soms moeilijk uitkomt met kooktijden etc. Als het je bijvoorbeeld niet lukt een ui te pellen en te snipperen in 2 minuten kom je al in de knoei. Ik vind dit boek dan ook niet voor beginners.
Wat ik zelf doe is eerst alle ingrediënten snijden en dan pas beginnen, dan heb je toch in 20 minuten tot een half uurtje een heerlijk gerecht op tafel. Bij dit boek vind ik het nog belangrijker dan normaal om het recept een aantal keer door te lezen voordat ik begin. De recepten zijn best variabel.
Het voordeel van dit boek ten opzichte van het 30 minuten kookboek is dat het maar één gerecht is. Wat ik hiermee bedoel is: het 30 minuten boek heeft een dessert erbij, mocht je dit niet willen dan is de volgorde van de bereiding haast niet meer te volgen. Wat eigenlijk mijn laatste minpunt gelijk aankaart: er staan nergens tijden bij hoe lang iets moet koken, bakken etc. En dat mis ik toch wel omdat 15 minuten (mij) gewoon niet lukt.
De recepten zijn leuk en smaken heerlijk, ik word door dit boek op ideeën gebracht om een gerechtje met een ander ingrediënt te combineren.
Even los van dit boek:
Ik ben echt fan fan fan van Jamie maar ik merk wel dat op dat de ingrediënten wel wat eentonig worden. (chili's, balsamico, wortel, bleekselderij, rozemarijn, parmezaan)
Eind conclusie: erg leuk boek met heerlijke recepten maar niet voor een beginner