Loading...

De stemgids

Louis Heylen

  • Bindwijze: Paperback
  • Taal: nl
  • Categorie: Geneeskunde & Verpleging
  • ISBN: 9789044128673
Inhoud
Taal:nl
Bindwijze:Paperback
Oorspronkelijke releasedatum:14 mei 2012
Aantal pagina's:190
Illustraties:Nee
Betrokkenen
Hoofdauteur:Louis Heylen
Tweede Auteur:Marc De Bodt, Fons Mertens
Hoofdredacteur:Louis Heylen
Tweede Redacteur:Marc De Bodt
Co Redacteur:Fons Mertens
Co Redacteur:Fons Mertens
Overige kenmerken
Editie:1
Product breedte:170 mm
Product hoogte:13 mm
Product lengte:241 mm
Studieboek:Ja
Verpakking breedte:170 mm
Verpakking hoogte:13 mm
Verpakking lengte:241 mm
Verpakkingsgewicht:375 g
Overige kenmerken
Editie:1
Product breedte:170 mm
Product hoogte:13 mm
Product lengte:241 mm
Studieboek:Ja
Verpakking breedte:170 mm
Verpakking hoogte:13 mm
Verpakking lengte:241 mm
Verpakkingsgewicht:375 g

Samenvatting

Over het boek:
Deze uitgave is een vervolg op Mijn stem, mijn beroep. Handleiding voor de professionele stemgebruiker en is er tegelijk een aanvullende herziening van. De aandacht voor de stem bij professionele stemgebruikers blijft toenemen. Dit blijkt niet alleen uit de plaats die stem en stemgebruik in opleidingen van leerkrachten, acteurs, zangers, presentatoren en andere stemprofessionelen innemen, maar ook uit het toenemende aantal gebruikers dat een beroep doet op neuskeeloorartsen en logopedisten.

De gids, die bestemd is voor iedereen die zijn of haar stem veel gebruikt, geeft niet alleen informatie maar ook heel concrete richtlijnen, adviezen en oefeningen voor goed stemgebruik en een correcte stemverzorging. Daarmee moeten onder meer stemproblemen als heesheid, spreekvermoeidheid, stemplooiknobbels en andere ongemakken worden voorkomen of verholpen.

Over de auteur(s):
Louis Heylen, logopedist en doctor in de medische wetenschappen, is directeur van het Centrum voor Ambulante Revalidatie en het Revalidatiecentrum voor Niet-Aangeboren Hersenletsel in Turnhout. Hij is postdoctoraal onderzoeker aan de Universiteit Antwerpen en gastprofessor aan de opleiding Logopedie en Audiologie van de Universiteit Gent.

Marc De Bodt, logopedist en doctor in de medische wetenschappen, is directeur van het Revalidatiecentrum voor Communicatiestoornissen van het Universitair Ziekenhuis Antwerpen en docent-onderzoeker aan de Universiteit Antwerpen. Daarnaast is hij gastprofessor aan de opleiding Logopedie en Audiologie van de Universiteit Gent.

Fons Mertens, logopedist, is voormalig diensthoofd en adviseur van de Dienst Logopedie van KMSL - Kristelijk Medico-Sociaal Leven in Turnhout. Hij is expert in stemstoornissen en gaf mee gestalte aan de postacademische vorming stem aan de Universiteit Antwerpen.